OVERBLIK Eksperterne er uenige: Hvem vinder håndbold-VM?

DR's VM-eksperter regner med, at det bliver et opgør mellem Niklas Landin og Sander Sagosen om at blive VM's største profil.

DR's VM-eksperter peger på enten Niklas Landin eller Sander Sagosen som den største profil ved slutrunden. (Foto: (c) Scanpix)

VM blev onsdag aften skudt i gang, da værtsnationen, Egypten, sejrede mod Chile i åbningskampen.

Danmarks første opgave i turneringen er fredag mod Bahrain.

DR stiller til slutrunden med et stærkt hold af eksperter, der mellem sig har guldmedaljer fra både EM, VM og OL, samt prominente trænerjob i dansk håndbold.

Herunder får du deres forudsigelser for VM-slutrunden.

Lars Krogh Jeppesen

Lars Krogh Jeppesen har blandt andet vundet EM-guld i 2008 i sin aktive karriere. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Hvem vinder VM?

- Jeg tror at Norge vinder VM. Det er et hold med stor fysik, og så må man sige, at de arbejder for hinanden og spiller som et hold. Det trækker også gevaldigt op, at de har en af slutrundens bedste trænere i Christian Berge.

- Danmark kommer dog også langt og tilhører favoritfeltet. Jeg er overbevist om, at de kommer i semifinalen.

Hvem bliver den største profil ved slutrunden?

- Sander Sagosen er det naturlige valg. Han spiller med selvtillid, er fri for skader, og så har han et vanvittigt topniveau.

- Jeg vil også gerne pege på Niklas Landin. Sikke et niveau han spiller med for tiden og sikke selvtillid, udstråling og karisma. Han spiller autoritært, og det virker til, at der er nogle spillere som helst vil være fri for at skyde på ham. Det er voldsomt, men dejligt set med danske øjne.

VM's største overraskelse?

- Jeg peger på værtsnationen Egypten. De har et spændende hold med store individuelle kompetencer. De er samtidig på hjemmebane og vil, vanen tro, få lidt ekstra kendelser af dommerne.

- Ellers er Slovenien et andet godt bud. Anført af den meget dygtige Bombac vil de være en farlig modstander for alle hold. De spiller hurtigt og uforudseligt angrebsmæssigt, og det kan være svært at læse.

Camilla Andersen

Camilla Andersen har vundet både EM, VM og OL med håndboldkvinderne. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Hvem vinder VM?

- Spanien.

- De har et rigtig godt hold. De har to gode spillere på hver plads. De er forsvarende europamestre. Selvfølgelig mangler de stregspilleren Julen Aguinagalde, men jeg synes, de er gode. De kan både spille offensivt og defensivt. De kan det hele. De ser rigtig stærke ud.

Hvor langt når Danmark?

- Jeg tror, at Danmark kommer i semifinalen.

Hvem bliver den største profil ved slutrunden?

- Sander Sagosen.

- Han har det i sig. Det er en ung mand fyldt med selvtillid. Han spiller godt, han styrer det norske hold. De har rutinen, og jeg tænker, at det kunne blive deres år. Men det kan det ikke gøre uden, at han shiner. Så jeg tror, han bliver en MVP (mest værdifulde spiller, red.). Han er virkelig vigtig og kan det hele.

VM's største overraskelse?

- Jeg tror, at et hold som Egypten kan gå hen og overraske. Jeg synes, de gjorde det godt for to år siden. Jeg ved godt, at det er tomme tribuner nu, men de spiller for Gud, fædrelandet og præsidenten. Jeg tror, man vil se noget helt ekstraordinært fra deres side. De kunne godt gå hen og overraske.

Bo Spellerberg

Bo Spellerberg vandt blandt andet EM-guld i løbet af sin landsholdskarriere. (Foto: MOHAMMED DABBOUS © Scanpix)

Hvem vinder VM?

- Norge.

- Jeg tænker på, at de har været lige ved og næsten et par gange, og de har meget det samme hold. Så hvis man sådan skal sige det, så må det næsten komme på et tidspunkt.

Hvor langt når Danmark?

- Det kunne godt blive en semifinale.

Hvem bliver den største profil ved slutrunden?

- Niklas Landin.

- Jeg synes, at han står uhørt godt for tiden og har lige været med til at sikre Kiel Champions League. Og har egentlig også vist sig godt frem i testkampen (mod Norge, red.). Han virker skarp, og han kan selvfølgelig blive nøglen, hvis det skal blive rigtig godt for Danmark.

VM's største overraskelse?

- Umiddelbart har jeg stor fidus til Egypten, men i og med at de er på hjemmebane, så tænker jeg egentlig ikke, at det nødvendigvis er en stor overraskelse.

- Jeg vil egentlig gerne sige Portugal, fordi deres håndbold er også på vej godt frem, og nu er der ikke det store tilskuertryk, så det er måske sådan lidt akavet. En akavet slutrunde, så derfor kunne det måske være, at de lige pludselig kunne få noget. Men altså det bliver også et sats.

Kasper Søndergaard

Kasper Søndergaard vandt både EM og OL i løbet af sin landsholdskarriere. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Hvem vinder VM?

- Kroatien.

- Jeg synes ikke, at Danmark er favoritter den her gang. Jeg synes, Kroatien har et fantastisk hold med. Jeg tror, det bliver mellem Norge, Danmark og Kroatien, hvor jeg har en lille fidus til Kroatien foran de andre.

Hvem bliver den største profil ved slutrunden?

- Sander Sagosen.

- Jeg synes, han er outstanding. Han er en maskine lige nu og leverer i træningskampe og leverer i kampe der gælder. Han spiller bare godt.

VM's største overraskelse?

- Egypten.

- Jeg ved ikke, om det er en overraskelse. Men jeg synes bare på hjemmebane og med det hold de har. De har nogle dygtige spillere. Spændende venstre back, rigtig dygtig højre back fra Veszprem. Jeg synes, de har et fint set up. Og så ville jeg så have haft endnu mere fidus til dem, hvis de måtte have haft 20.000 på tilskuerrækkerne, og det har de jo så ikke, men jeg tror stadigvæk, at de kan lave et flot resultat på hjemmebane.

Peter Bredsdorff-Larsen

Peter Bredsdorff-Larsen har tidligere været assistenttræner på herrelandsholdet. Nu er han cheftræner i BSH. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Hvem vinder VM?

- Danmark.

- Vi har et stærkt hold. Vi har spillere med masser af erfaring. Der er mange gode grunde til, at Danmark vinder. Jeg tror også, at Danmark er dygtig til at håndtere at være i boblen og de forhold. Det har jeg stor tillid til.

Hvem bliver den største profil ved slutrunden?

- Niklas Landin.

- Oveni alt det gode, han har gjort i mange år, så er han bestemt en spiller, der er i rigtig god form lige nu. Danmarks absolut vigtigste spiller. Det er også den position, hvor vi for alvor er bedre end de andre hold, der er med til VM.

VM's største overraskelse?

- Jeg tror desværre, at det ryger i kategorien 'det absurde', 'det abstrakte', 'det specielle', 'det historiske' – det historiske i at det er så specielt og anderledes et mesterskab. Allerede indtil nu er der sket langt mere end til samtlige mesterskaber. To hold har meldt afbud kort før. Så alle de ydre omstændigheder bliver det her VM husket for. Det er jeg sikker på. Rammerne vil overskygge en enkelt spiller eller et helt hold.

Stefan Madsen

Stefan Madsen er cheftræner i Aalborg Håndbold. (Foto: René Schütze © Scanpix)

Hvem vinder VM?

- Danmark.

- Jeg tror faktisk, at det kommer til at vise sig, at bredden kan være afgørende i løbet af turneringen. Med de nye regler i forhold til ud- og indskiftning, der tror jeg faktisk, vi har en fordel, og så synes jeg, vi har nogle enere, som kan gøre en forskel. Det ved jeg godt, at det har Norge også i Sander Sagosen, men vi har specielt en i mål, som sådan for alvor kan gøre en forskel, så jeg vælger at kippe med de røde og hvide farver og tro på, at Danmark kan gå hele vejen.

Hvem bliver den største profil ved slutrunden?

- Sander Sagosen.

- Han præsterer ekstremt i begge ender af banen, og så synes jeg, at han har vist et skræmmende godt niveau den sidste periode – ikke mindst manifesteret i Final4-turneringen i Köln. Både i den ene og i den anden ende, specielt angrebsmæssigt, hvor han både på skuddet, på bruddet og på vurderingen har det her ekstra. Han er nærmest en komplet spiller. Så jeg tror, han bliver en kæmpe profil.

VM's største overraskelse?

- I forhold til historik så tror jeg den største overraskelse bliver, hvor svært Frankrig får det. Jeg kan godt være i tvivl om, hvor deres niveau er lige nu. Så hvis vi kun kigger historik og resultater, så tror jeg, det vil være en overraskelse, hvor Frankrig bliver placeret.

- Jeg ved godt, at der er forskel på kvalifikation, træningskampe og så videre, men de her par kampe, de har spillet mod Serbien nu, der savner jeg altså noget motivation, noget gnist og noget lyst hos dem, og jeg er bange for, at de får det rigtig svært.

Anders Eggert

Anders Eggert var med, da Danmark vandt EM-guld i 2012. Under slutrunden vil han fungere som ekspert i LIGA på P3. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Hvem vinder VM?

- Danmark.

- De har et godt og bredt hold og med en Landin, der i øjeblikket er verdens bedste målmand.

Hvem bliver den største profil ved slutrunden?

- Niklas Landin.

- Han er så dominerende, når han er god. Vi så det i Champions League, hvor han havde så mange redninger. Han har fået den der stabilitet, så han ikke falder ud af kampene, og han står med et solidt niveau. Han har det højeste topniveau af alle i øjeblikket. Han er fremragende. Samtidig er han en god leder for det danske hold. Der er ingen tvivl om, at han bliver en fornøjelse at se på til det her VM.

VM's største overraskelse?

- Det bliver spændende at se Portugal. Det kan gå begge veje. Det spiller noget sjovt og til tider offensivt forsvar. Lidt inspirerende på mange måder, men også meget op og ned. Det kan blive en dreng og en pige.

Danmarks første opgave ved VM - på fredag mod Bahrain, kan ses direkte på DR1 fra klokken 20.00.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter