POWERRANKING Danmark er stadig favorit, men...

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen udpeger sine fem favoritter til VM-titlen.

(Foto: © Tomasz Markowski ogJohan Nilsson og Bjorn Larsson Rosvall © Scanpix Collage: Maria Eriksen Volthers)

Med kun otte hold tilbage i turneringen kan Danmark fortsat godt drømme søde og gyldne drømme om endnu et VM-trofæ.

Men konkurrencen begynder også at snerpe til, og der kommer til at være benhård fight om at få lov at løfte den forgyldte arm med håndbolden i Stockholm.

Herunder peger DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen på de fem største favoritter til at vinde verdensmesterskabet lige nu.

5. Spanien

Spanien fik bronze ved seneste VM og til OL i Tokyo, mens de fik sølv ved EM sidste år. (Foto: © TOMASZ MARKOWSKI, Ritzau Scanpix)

Det første hold på listen over favoritter er Spanien, der sniger sig ind på femtepladsen. En plads de blandt andet får, fordi deres træner hedder Jordi Ribera.

- Han er rigtig, rigtig dygtig. Gang på gang hiver han nye spillere frem, der falder godt ind på holdet og leverer store præstationer. Det er meget imponerende.

- Og så har jeg samtidig stor fidus til Gonzalo Pérez de Vargas og Rodrigo Corrales, der står i det spanske mål. Det er begge målvogtere, der på egen hånd kan afgøre en kvartfinale mod Norge.

4. Norge

Norge tabte VM-finalen til Danmark i 2019 og fik bronze ved EM i 2020. (Foto: © Stian Lysberg Solum, Ritzau Scanpix)

I forhold til den seneste powerranking, der blev lavet før mellemrunden, har Norge spillet sig ind blandt Lars Krogh Jeppesens fem favoritter til at vinde VM.

Ganske enkelt fordi de har løftet niveauet i mellemrunden.

- De er et rigtig godt håndboldhold med et meget stærkt kollektiv, der bliver anført af Sander Sagosen. Samtidig har de en meget, meget stærk kontrafase. Kan målvogter Torbjørn Bergerud får gang i redningerne, og kan de sætte kontrafasen op, så bliver de en giftig modstander for alle.

3. Frankrig

Frankrig har ikke vundet VM siden 2017. Til gengæld vandt de guld ved OL i Tokyo (Foto: © Janek Skarzynski, Ritzau Scanpix)

På tredjepladsen placerer Lars Krogh Jeppesen de olympiske mestre fra Frankrig.

Et godt hold, der sagtens kan ende med at gå hele vejen, hvis ikke de øvrige rammer deres topniveau i alle kampene.

- Spiller du en dårlig kamp, så taber du til alle de her hold. Jeg holder fast i, at Frankrig er det bedste hold spiller for spiller, hvis vi kigger på deres individuelle kvaliteter. Men offensivt mangler de noget i deres samspil i forhold til Sverige og Danmark.

- Og så tror jeg ikke, at deres målvogter Vincent Gerard kan holde niveauet i både en kvartfinale, en semifinale og en finale.

2. Sverige

Sverige vandt EM sidste år og tabte VM-finalen til Danmark i 2021. (Foto: © TT News Agency, Ritzau Scanpix)

Lige efter Danmark kommer vores svenske naboer, der kan prale af at have hjemmebane i en eventuel semifinale og finale. Noget, der kan få afgørende betydning, mener Lars Krogh Jeppesen.

- Samtidig spiller de med massevis af fart, og de har rigtig meget fart i deres håndboldsko. Jeg er meget glad for, at Danmark ikke skal møde dem i en kvartfinale.

- De er et dygtigt håndboldhold med streg under hold. Og så har de selvfølgelig en af verdens bedste spillere i Jim Gottfridsson, der er i storform.

1. Danmark

Danmark vandt VM i både 2019 og 2021, og fik bronze ved EM sidste år. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Danmark har vundet VM de seneste to gange, og meget peger på, at det også bliver til en tredje triumf for det danske håndboldlandshold, siger Lars Krogh Jeppesen, der særligt er imponeret over, hvor stærk Danmark ser ud i alle dele af spillet.

- Danmark har nogle kvaliteter, hvor de overstråler de andre, dygtige hold. Hold op, hvor er det imponerende at se Mathias Gidsel, Mikkel Hansen og Simon Pytlick spille håndbold. Det lover rigtig godt.

- Samtidig blev der igen fyldt selvtillid ind i forsvaret i sejren over Egypten mandag. Samarbejdet mellem Henrik Møllgaard og Magnus Saugstrup var rigtig, rigtig godt mod en stærk modstander. Og så har vi Niklas Landin, der sagtens kan blive afgørende i de sidste kampe.

Du kan se Danmarks kvartfinale mod Ungarn direkte på DR1 onsdag klokken 18. Opgøret kan også følges i LIGA på P4 og på DR.dk.