POWERRANKING Frankrig haler ind på de danske favoritter

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen peger på, hvem der er favorit til VM-titlen.

Danmark er stadig favorit til VM-guldet. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

VM-turneringen nærmer sig så småt sin afslutning. Fire hold er tilbage i kampen om medaljer, og det hele afgøres i weekenden.

Danmark møder Spanien i polske Gdansk, mens de svenske hjemmebanefavoritter møder Frankrig i Stockholm.

Og når vi kommer til dette stadie af en VM-turnering, kan dagsformen blive afgørende, lyder det fra DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen, som her peger på hvilket af de fire tilbageværende hold, der ser stærkest ud.

4. Spanien

Alex Dujshebaev scorede otte gange, da Spanien slog Norge i VM-kvartfinalen. (Foto: © PIOTR HAWALEJ, Associated Press)

Spanien sled og slæbte sig til sejr i kvartfinalen over Norge, og ifølge Lars Krogh Jeppesen kan man aldrig afskrive det spanske hold, når det står i en semifinale ved et VM.

Det er især én offensiv spiller samt de to målmænd, som løfter det spanske hold, der til gengæld mangler kvalitet i bredden.

- Man kan ikke styre Alex Dujshebaev, som hvis han rammer dagen, let kan lave tolv mål og ti assist, så det gælder selvfølgelig om at have en plan mod ham, siger Lars Krogh Jeppesen.

- Og så har Spanien det bedste målmandspar til dette VM i Rodrigo Corrales og Gonzalo Pérez de Vargas. Hvis den ene ikke leverer, så kommer den anden bare ind og trækker alle overskrifter.

3. Sverige

Eric Johansson er svensk topscorer ved VM med 31 mål. (Foto: © Adam Ihse, Ritzau Scanpix)

Sverige spillede sig i semifinalen med en sejr over Egypten, men glæden var ikke at finde i ansigtet på den svenske stjernespilller Jim Gottfridsson. Han måtte nemlig udgå af kampen med en skade, som ser ud til at sende ham ud af VM, og det er skidt nyt for de svenske VM-drømme.

- Sverige er stadig en vanvittig farlig modstander. Men hvis de skal spille videre uden deres bedste offensive spiller, så bliver de svækket, siger Lars Krogh Jeppesen.

Jim Gottfridsson blev skadet i begyndelsen af opgøret mod Egypten, som svenskerne dog vandt uden de store problemer, men det kommer ikke til at gentage sig i semifinalen.

- De løste at spille uden Jim Gottfridsson i størstedelen af kampen mod Egypten, men jeg tror ikke, de kan gøre det samme mod Frankrig i semifinalen, lyder det fra Lars Krogh Jeppesen.

2. Frankrig

Nikola Karabatic jagter sit fjerde VM-guld med det franske landshold. (Foto: © ALEKSANDRA SZMIGIEL, Ritzau Scanpix)

Det franske landshold er ikke regerende olympisk mester for ingenting. Igen, igen er de med, når der skal spilles om medaljer ved et stort mesterskab, og i kvartfinalen mod tyskerne lod det også til, at de fandt en løsning på deres største svaghed i denne turnering.

- Frankrig har kæmpet fortsat med at finde det gode målmandsspil, men det lykkedes i kvartfinalen mod Tyskland, hvor Rémi Desbonnet kom ind med nogle store redninger, og gjorde forskellen, lyder det fra Lars Krogh Jeppesen.

- Frankrig er det hold, som spiller for spiller er stærkest, men de magter ikke at spille lige så godt sammen som eksempelvis Danmark. Alligevel tror jeg på, at de kan slå Sverige i semifinalen - især fordi svenskerne højst sandsynligt er uden Jim Gottfridsson.

1. Danmark

Mikkel Hansen, Mathias Gidsel og resten af det danske landshold er favoritter til at nappe VM-guldet. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Og så mangler der jo bare Lars Krogh Jepppesens favorit. Og på den plads er der intet nyt under solen.

- Jeg har stadig Danmark som favorit. Det er det hold, som har tanket mest selvtillid gennem hele turneringen, og så ser bagkæden med Mikkel Hansen, Mathias Gidsel og Simon Pytlick frygtindgydende ud.

- Og hvis man samtidigt krydrer det med en Niklas Landin i topform og et forsvar, som efterhånden har fundet rigtig godt sammen, så har man opskriften på et hold, som jeg tror, går hele vejen, siger Lars Krogh Jeppesen.

Danmark møder Spanien i den ene semifinale mens Sverige og Frankrig mødes i den anden. Begge kampe spilles på fredag og kan følges på dr.dk.