Powerranking: Selvtillidsfulde danskere er favoritter til VM-titlen

DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen, har sat navne på de fem største favoritter ved VM i håndbold.

Mathias Gidsel og Danmark topper Lars Krogh Jeppesens powerranking. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Mellemrunden ved VM i håndbold er gået i gang, og det giver anledning til at se nærmere på, hvem der er favoritter til at tage titlen.

DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen, kommer herunder med sit bud på de fem varmeste kandidater til at vinde verdensmesterskabet.

1

Danmark

- Jeg holder fast i, at Danmark er det hold, der er favorit til at vinde VM. Jeg synes, det danske hold har leveret, hvad de skulle. De har tanket selvtillid, fået holdet spillet bedre sammen og så har vi set nogle gode præstationer fra de store profiler.

- Det har været tre gode kampe af Danmark, som har gjort, at jeg stadig har dem på førstepladsen på min powerranking.

I videoen ovenfor kan du høre de danske spillere tale om Mathias Gidsel, der har været den helt store profil for Danmark i turneringen indtil videre.

2

Sverige

- Sverige er også et af de hold, der ikke er blevet matchet særlig hårdt. Men det er et hold, der har meget at byde på. De er på hjemmebane, har gode målmænd. Og så har de nogle hurtige spillere og en frygtindgydende kontrafase.

- Så jeg holder fast i, at med hjemmepublikummet i ryggen, er de førsteudfordrer til Danmark om at vinde VM-titlen.

I videoen ovenfor kan man se de danske spillere sætte ord på Sveriges store stjerne Jim Gottfridsson.

3

Frankrig

- Frankrig havde jeg fornøjelsen af at se mod Slovenien, og det er et meget kompetent hold. I kampen mod Slovenien havde de fine målmandspræstationer, og har de det, så er det en meget farlig modstander.

- De mangler en af holdets helt store profiler i form af Dika Mem. Men det er ikke til at se, fordi de spillere, der har taget over, er så gode.

- Det siger bare noget om den bredde, det franske hold har. Det er nok det hold, der spiller for spiller har de stærkeste individualister, så Frankrig er i meget tæt duel med Danmark og Sverige om de øverste placeringer.

I videoen kan man se nogle lækre franske detaljer fra Frankrigs kamp mod Saudi-Arabien.

4

Egypten

- Egypten er et af de hold, der har fået lov til at kæmpe for det. De startede med at spille mod Kroatien og fik testet sig selv dér. Det kollektiv, som de har fået skabt, har givet noget holdånd.

- Og så er det et hold, der kommer med rigtig meget fysik. Egypten er et hold, Danmark skal møde, og det bliver den første rigtige prøvelse for Danmark. Egypten er en farlig modstander.

I videoen herover kan du se et par af egypternes mål fra deres storsejr mod Kroatien.

5

Spanien

- Spanien er heller ikke rigtig blevet testet så voldsomt, men det er altid et hold, man skal regne med. De har nok det bedste målmandspar, og så er de spanske spillere bare godt sammenspillet med mange individuelle færdigheder.

- Når man har så dygtige målmænd og så mange dygtige individualister, er det et hold, man ikke kan komme uden om, når der tales favoritter til VM-titlen.

I videoen for oven kan du se de spanske keepere levere et par lækre redninger.

Danmark spiller næste kamp ved VM torsdag klokken 20.30. Her møder landsholdet Kroatien, og kampen kan du følge på DRTV og DR 1.