Sandhedens time venter Danmark: Nu får vi svar på tre vigtige spørgsmål

Danmark møder torsdag Kroatien i den første kamp i mellemrunden ved VM.

Attila Kisbenedek/AFP og Andreas Hillergren/AFP © Scanpix Collage: Maria Eriksen Volthers

Man kan sige meget om Danmarks første tre kampe ved dette VM. Publikum har været fantastisk, håndbolden har været betagende, og resultaterne har været fremragende.

Men spændende har det ikke været.

To sejre på 15 mål og én på 13 er facit efter kampe mod Belgien, Bahrain og Tunesien, hvor det danske landshold har tromlet alt modstand ned.

Men torsdag venter modstand af en hel anden kaliber, når Kroatien står klart til at møde den danske håndboldmaskine. Første rigtige VM-styrkeprøve mod en modstander, som kan mønstre spillere fra øverste hylde i europæsisk håndbold.

Men hvad kan vi så forvente af det danske landshold?

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen kommer her med tre ting, han især glæder sig til at få svar på i den første kamp i mellemrunden mod Kroatien.

Hvordan bliver første møde mod et europæisk tophold?

Den kroatiske playmaker, Luka Cindric, bliver en udfordring for det danske landshold. (Foto: © TT News Agency, Ritzau Scanpix)

Kampene i det indledende gruppespil bar tydeligt præg af, at modstanderne ikke kunne matche det danske niveau. Belgien praktiserer måske den europæiske stil, men havde ikke niveauet, og både Bahrain og Tunesien kommer med en anden type håndbold, end man er vant til i Europa.

Derfor glæder Lars Krogh Jeppesen sig til at se Danmark mod et hold fra den øverste del af europæisk håndbold.

For selvom Kroatien til denne slutrunde er ramt af en del skader, så stiller de stadigvæk med et slagkraftigt hold.

- De kommer med en masse erfaring, masser af fysik, og så har de en af verdens bedste playmakere i Luka Cindric, så jeg glæder mig til at se det danske hold blive matchet mod spillere, som vi kender, siger Lars Krogh Jeppesen, som dog stadig har Danmark som klar favorit.

- Jeg håber at blive bekræftet i, at Danmark er et markant bedre hold end Kroatien, for jeg regner med, at Danmark relativt overlegent kommer til at løbe med sejren.

Hvor står den danske defensiv?

Henrik Møllgaard (venstre) og Magnus Saugstrup bliver nøglespillere i den danske defensiv. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Den danske defensiv har ikke haft meget at se til i de første tre kampe. Derfor bliver det spændende at se, hvor det danske forsvar står, når niveauet i modstandernes angreb tager et nøk op.

- I gruppespillet har man mødt hold med hurtige, lidt uortodokse spillere og på nær første halvleg mod Tunesien, så har den danske defensiv ikke været nævneværdig udfordret, siger Lars Krogh Jeppesen.

Det, regner han dog med, kommer til at ændre sig i kampen mod Kroatien, hvor forsvaret særligt skal stå sin prøve to steder på banen.

- Jeg glæder mig til at se, hvordan vores midterakse i forsvaret håndterer Luka Cindric, samt de store, stærke kroatiske stregspillere, siger Lars Krogh Jeppesen.

- Det danske forsvar med Magnus Saugstrup, Lukas Jørgensen, Henrik Møllgaard og Simon Hald skal vise, at de er præcis, hvor de skal være.

Og hvad med den danske offensiv?

Samarbejdet mellem Mikkel Hansen (venstre) og Mathias Gidsel har været forrygende i de første tre VM-kampe. (Foto: © Attila KISBENEDEK, Ritzau Scanpix)

Præcis som med det danske forsvar, så har det danske angreb heller ikke haft de store udfordringer indtil nu.

43 mål mod Belgien, 36 mod Bahrain og 34 mod Tunesien vidner om, at Danmark endnu ikke har mødt et stærkt forsvar. Derfor er angrebsspillet stadig en ukendt faktor, inden det går løs mod Kroatien.

- Det bliver første kamp, hvor den danske offensiv løber ind i et forsvar, som har flere spillere på plus 100 kilo, så jeg glæder mig til at se den danske hurtighed over for et bomstærkt kroatisk forsvar, som kommer med masser erfaring og en stor fysik, siger Lars Krogh Jeppesen.

Det er især det etablerede danske angrebsspil, Lars Krogh Jeppesen vil holde ekstra øje med.

- Samspillet i bagkæden mellem Mikkel Hansen, Mathias Gidsel og Simon Pytlick har jo været forrygende i de første kampe. Kan de fortsat holde det høje niveau, de har spillet på indtil nu? Og måske ligefrem blive endnu bedre?

Danmark møder Kroatien klokken 20.30, og du kan følge med på DRTV, DR 1, og dr.dk.