'Sejre giver selvtillid', så danskerne er godt tilfredse efter storsejr

Danmark vandt 33-18 mod Congo ved VM i håndbold og har nu vundet begge gruppekampe.

Danmark vandt 33-18 mod Congo. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

To kampe og to sejre.

Så er vi i gang ved VM, og det er perfekt. Sådan kan det nogenlunde opsummeres, efter Danmark lørdag aften vandt 33-18 over Republikken Congo.

Efter to kampe, hvor Danmark har været gigantiske favoritter, venter den sidste gruppekamp mod Sydkorea nu. Og det er der, VM for alvor begynder for danskernes vedkommende, påpeger Louise Burgaard.

- Vi er godt tilfredse. Det bliver en lidt rodet, hakkende kamp. At vi kan komme ud af den med så stort et overskud, det er bare dejligt. Det er nu VM for alvor begynder for os. Vi skal kæmpe endnu hårdere i den næste kamp mod Sydkorea, siger Louise Burgaard.

Også målvogter Sandra Toft er godt tilfreds med, at det blev til to danske sejre mod Tunesien torsdag og Congo lørdag.

- Sejre giver selvtillid, uanset hvem vi spiller mod. Det er dejligt.

- Personligt så er jeg ikke så glad for at spille mod de her hold, det kan godt være lidt svært, men jeg synes vi har gjort det godt indtil videre, siger Sandra Toft.

Lige præcis de danske målvogtere var forrygende mod Congo, hvor de stod en halvleg hver. Sandra Toft noterede sig for en redningsprocent på 48, mens Althea Reinhardt stod med en redningsprocent på 67.

Det må man lette på hatten for, mener Louise Burgaard.

- De redder vores røv flere gange. Jeg håber, de gør det hele vejen gennem turneringen, siger hun.

Althea Reinhardt stod i vejen for to tredjedele af de afslutninger, Congo sendte hendes vej. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Netop Althea Reinhardt var godt tilfreds efter kampen, hvor hun stod på mål i første halvleg. Her leverede hun imponerende 14 redninger på 21 congolesiske afslutninger.

- Forsvaret står supergodt, så det gør mine betingelser nemmere. Og så er Congo jo heller ikke de sværeste. Det var lidt nemmere betingelser i dag, end det bliver fremadrettet.

- Jeg er fint tilfreds. Det var dejligt at få lidt flere skud, end der var i den første kamp, så man kan føle, at man kommer ind i turneringen. Så det var bare superdejligt, at det så fungerede også, siger Althea Reinhardt.

'Vi øver os hele tiden'

Landstræner Jesper Jensen var efter kampen tilfreds med, at danskerne kunne holde koncentrationen gennem hele kampen.

Det er til trods for, at danskerne punkterede enhver spænding om kampens udfald nærmest fra første minut.

- Vi er enormt intense i det, vi laver. Der har ikke været en eneste træning, hvor de ikke har været tændte. Det talte jeg også med Klavs (Bruun Jørgensen, tidligere landstræner, red.) om, inden jeg kom til. De er sgu energiske. De vil så gerne. De er professionelle og enormt dedikerede, og vi håber det snart betaler sig af, siger Jesper Jensen.

Landstræner Jesper Jensen var godt tilfreds med sit holds koncentrerede indsats mod Congo. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Kristina Jørgensen er enig med sin landstræner i, at danskerne leverede et koncentreret stykke arbejde.

- Vi går 100 procent ind til kampen med fuld koncentration. Vi vil være en bedre udgave af os selv hver gang, og vi vil lægge lag på. De viser vi i dag. Alle kommer ind og bidrager. Vi får prøvet en masse forskellige konstellationer, siger Kristina Jørgensen.

Jesper Jensen fortæller, at det primære udbytte af kampen var, at danskerne fik øvet sig i nogle af de ting, de har forberedt på træningsbanen.

- Vi går hele tiden og øver os på de ting, vi gerne vil være bedre til, og prøver at udbygge vores fundament. Jo flere gentagelser vi får, jo bedre er det.

- Vi fik givet Michala Møller lidt spilletid, vi fik givet Kristina Jørgensen og Simone Petersen lidt spilletid. Det er nogle konstellationer, som vi skal bruge senere i turneringen. Generelt var det en træning i at blive ved med at finde små forbedringer i de ting, vi har lavet de seneste 16 måneder, siger Jesper Jensen.

FacebookTwitter