Skal Danmark spille uden Mia Rej ved VM, 'svækker det chancerne'

Kommer Danmark til at spille uden Mia Rej under resten af VM-slutrunden, vil det blive et stort tab, vurderer DR Sportens håndboldekspert.

Mia Rej måtte udgå med en skade under gårsdagens kamp mod Tunesien. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Danmark fik to point, men også en streg i regningen i VM-kampen mod Tunesien i aftes.

I begyndelsen af anden halvleg faldt Mia Rej til jorden efter et sammenstød, og et skrig gik gennem hallen. Den danske playmaker tog sig til knæet og måtte bæres fra banen - skaden overskyggede sejrens sødme, fortalte landsholdsspilleren Simone Petersen efterfølgende.

Også hos DR Sportens ekspertkommentator, Helle Thomsen, gjorde hele situationen og skaden til Mia Rej stort indtryk.

- Det er simpelthen så trist, og det var rigtig hårdt at se. Der går mange tanker igennem alle spillerne både fra Danmark og Tunesien, siger Helle Thomsen.

Skaden, Mia Rej pådrog sig undervejs i anden halvleg, er der endnu intet officielt meldt ud om omfanget af.

- Om Rej er ude en eller flere kampe, det må vi se på. Jeg håber selvfølgelig, men jeg er stoppet med at tro på sådan noget, siger Jesper Jensen ifølge Ritzau.

Af den grund vil landstræneren endnu heller ikke tale om en eventuel erstatning for den dygtige playmaker. I stedet vil han afvente en diagnosticering fra holdets sundhedsfaglige personale.

- Nu skal vi lige hjem og høre, hvad læger og fysioterapeuter tænker, og så begynder vi at kigge på, om der eventuelt skal andre herned. Det venter vi med, til vi ved lidt mere, siger Jesper Jensen.

Men skulle Danmark ske at blive tvunget til at spille uden playmakeren, vil det være en stor bet. Det vurderer Helle Thomsen, der også mener, at ethvert landshold vil savne Mia Rejs kvaliteter.

- Hver gang en spiller ryger ud, svækker det jo chancerne.

- Hun har en lederrolle i angrebsspillet og en energi, man altid vil mangle. Hun er jo en fantastisk håndboldspiller, og Jesper Jensen har også bygget mange ting op omkring hende.

Mens skadens omfang endnu er en ubekendt faktor, efterlader hovedpersonens skrig samt ekspertkommentatoren og holdkammeraternes reaktion ikke meget optimisme for Rejs videre deltagelse i turneringen.

- Lige nu håber vi det bedste for Rej, men det ser bestemt ikke godt ud, siger Simone Petersen.

Flere spillere var berørte over situationen i begyndelsen af anden halvleg. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Netop Simone Petersen kan blive en af flere spillere, der nu kan stå til at få mere ansvar på sine skuldre, hvis Mia Rej skulle være ukampdygtig under resten af turneringen, vurderer Helle Thomsen.

- Det bliver Kristina Jørgensen, der får mere spilletid, og Mie Højlund får måske også mere spilletid. Nu får vi også en eller to bløde kampe, hvor Simone Petersen kan spilles endnu mere ind, siger ekspertkommentatoren.

Ingen spiller kommer dog til at gå ind og erstatte playmakeren én til én, men Jesper Jensen har flere tråde at spille på, og det kan blive vigtigt for Danmarks ambitioner og den videre færd.

- Det er klart, der ikke er nogen, der bare lige går ind og erstatter hende.

- Men jeg tror ikke man skal ændre på målsætningen. Når man siger navne som Kristina Jørgensen, Mie Højlund og Simone Petersen er det stadig rigtig gode spillere, der har lige så højt niveau som Mia Rej, siger Helle Thomsen.

FacebookTwitter