Tilfreds landstræner efter storsejr: 'Det har været svært at få det til at handle om håndbold'

Danmark indledte VM i håndbold med en storsejr mod Bahrain på 34-20. Mathias Gidsel scorede 10 gange i kampen.

Fredag blev det endelig Danmarks tur til at løbe på banen ved VM i Egypten.

Mod Bahrain blev det til en sikker sejr på 34-20, men særligt en spiller stjal fokus. 21-årige Mathias Gidsel leverede den bedste danske slutrundedebut nogensinde i et scoringsøjemed. Med 10 scoringer tog Gidsel rekorden fra Lars Christiansen.

- Hold da op en debut. Også fordi, jeg spillede på det hold, jeg gjorde i dag. Fantastiske holdkammerater, jeg havde i dag, siger Mathias Gidsel.

Også landstræner Nikolaj Jacobsen var svært tilfreds med VM-debutantens præstation i kampen mod Bahrain.

- Første kamp ved et VM nogensinde, og så blive kåret som kampens spiller. Det er vel en entré, som både Mathias, jeg og resten af holdet kan være godt tilfredse med, siger Nikolaj Jacobsen.

Hovedpersonen selv vidste ikke, at han havde slået rekorden for flest mål i en slutrunde-debut, men han følte sig klar fra kampens begyndelse.

- Jeg var klar i dag. Jeg vil gerne vise, at jeg er berettiget til at være her, og jeg kæmper jo også for spilletid. Jeg vil bare gerne gøre det så godt, som jeg kunne, og så var jeg rigtig heldig med mine holdkammerater også var virkelig dygtige i dag, så jeg skal bare putte bolden i mål, siger Mathias Gidsel.

Morten Olsen, der er holdkammerat med Mathias Gidsel i GOG, havde også kun roser tilovers for den unge Gidsel, men helt overrasket var han ikke.

- Han gør det fremragende. Jeg ved jo, hvad han kan. Sådan en kamp passer ham utrolig godt, og han spiller på utrolig højt niveau. En meget, meget flot VM-debut, må man sige, siger Morten Olsen.

Mathias Gidsel blev kåret til kampens spiller. (Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT © Scanpix)

Mere end landstræneren havde forventet

Meget af optakten til kampen havde danskerne brugt på at understrege, at Bahrain ikke skulle undervurderes og peget på, hvor mange gange tidligere, danskerne havde haft problemer mod netop Bahrain.

Derfor var landstræner Nikolaj Jacobsen meget tilfreds med at se sit hold tage en sikker sejr.

- Jeg ved ikke, om det var den perfekte debut. Der er stadig ting, vi kan arbejde med. Bahrain har tidligere voldt Danmark problemer. At gå ud og vinde med fjorten mål var mere, end jeg havde forventet og kunne håbe på, siger Nikolaj Jacobsen.

Landsholdets anfører, Niklas Landin, påpeger, at måske netop fordi Bahrain tidligere har voldt danskerne problemer, blev kampen spillet med fuldt fokus fra første minut.

- Den måde vi går ind til kampen, er den måde, vi skal gå ind til hver kamp. Det var ret tydeligt, at der ikke var nogen, der undervurderede Bahrain. Og med rette, synes jeg også, når man kigger på de sidste to gange, vi har mødt dem, siger Niklas Landin.

Med en positiv coronatest til Emil Jakobsen i formiddag var optakten til kampen langt fra optimal for håndboldherrerne.

- Det har været svært at få det til at handle om håndbold og også koncentrere sig 100 procent om det. Jeg synes, vi løser mange ting rigtig fint. Niklas står rigtig godt, og jeg synes, vi spiller rigtig godt angrebsspil i store dele af kampen, siger landstræneren.

Morten Olsen var en af dem, der havde haft den mest turbulente optakt, da han er værelseskammerat med coronapositive Emil Jakobsen, og derfor røg Olsen også i isolation. Men han fik, med en negativ coronatest, grønt lys til at spille kampen.

- Jeg synes, vi havde en koncentration og ro inden kampen, så det var egentlig ganske roligt. Det var en utroligt god premiere for os, siger Morten Olsen.

Olsen fortæller, at udbyttet af kampen er svært at vurdere, fordi Danmark var så suveræne.

- Vi har spillet koncentreret, og nu var der ikke særlig meget modstand, især i anden halvleg, så jeg ved ikke, om vi kan bruge det til så meget, siger Morten Olsen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter