Toft var en togtur fra at spille fodbold i Brøndby, men fortrød halvvejs og kørte direkte i håndboldhallen

Målvogter Sandra Toft er den mest rutinerede spiller i Danmarks VM-trup. Hun får stadigvæk sommerfugle i maven og drømmer om at vinde en medalje med landsholdet.

(Foto: Henning Bagger © Scanpix. Grafik: Maria Eriksen Volthers)
(Foto: Henning Bagger © Scanpix. Grafik: Maria Eriksen Volthers)

Det tager et par timer at komme med toget fra Gribskov til den blå-gule del af Vestegnen, så 15-årige Sandra Toft havde dengang tid til at tænke over tingene, mens hun sad der med sportstasken som sin eneste sidemakker.

Fra kun at have tumlet rundt med drengene derhjemme siden treårsalderen, mest for sjov, var målmanden på vej til sin første fodboldtræning med kvindeholdet i Brøndby IF.

Den evindelige skillevej, som taktfast rammer teenagetalenter, når det hele skal 'drives til noget'. Og det vil man jo gerne, ikk'?

Sandra Toft nåede dog aldrig så langt. Med toget, forstås.

- Jeg fortrød og ringede til min mor og sagde, at jeg hellere ville spille håndbold, siger Sandra Toft.

Derfor trådte hun ud på perronen halvvejs, skiftede spor og kørte tilbage, faktisk direkte ud i hallen til håndboldtræning.

- Jeg ville gøre begge dele, men kunne godt se, at det ikke kunne lade sig gøre. Alle mine veninder var i håndboldverdenen, og så valgte jeg det, siger Sandra Toft.

142 A-landskampe og en kåring som verdens bedste kvindelige håndboldmålmand senere er vi glade for, at Sandra Toft hverken havde bøvl med mod eller mobildækning på den togtur.

Sandra Toft og kvindelandsholdet havde onsdag første træning i Spanien inden VM-slutrunden går i gang. Alle spillere var med for fuld styrke, altså er det et dansk hold med samtlige til rådighed til torsdagens første puljekamp, hvor Tunesien venter. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Landsholdet er kommet i glas og ramme

Selvom Sandra Toft sidder på spillerhotellet i Barcelona, omgivet af golde gange og væg til væg gulvtæpper, får hun farve i kinderne, når det handler om landsholdet.

Målmanden er den med flest kampe af dem, Jesper Jensen prikkede ud til VM i Spanien, men nyder hver eneste, som var det både den første og sidste.

- Jeg kan stadigvæk blive nervøs, når truppen udtages til et mesterskab, smågriner hun.

Hvorfor?

- Jeg vil ikke tage noget for givet. Jeg forventer ikke at blive udtaget. Der er stadigvæk sommerfugle i maven op til.

Sandra Toft plejer at sige, at den dag, hun ikke længere bliver spændt, er det tid til at stoppe.

- Jeg går ind i en boble, når jeg er med landsholdet. Alle siger selvfølgelig, at de er stolte over at være her, men for mig er det vigtigt, at man også mener det. Og det gør jeg hver eneste gang, jeg trækker i trøjen - også den dag i dag, siger Sandra Toft.

Hun kalder landsholdet sit 'yndlingshold', og det er da også en af de få ting, som har fået en fast plads hjemme i lejligheden i Brest. Som håndboldglobetrotter står flyttekasserne altid inden for rækkevide, så kun det vigtigste kommer i glas og ramme.

- Jeg har ikke mange private ting, så det er et billede af hjem for mig. Det er mit yndlingshold.

Der er ikke boret mange huller i væggene hjemme i Sandra Tofts lejlighed i Frankrig, men der er hængt en kommode op og på den står et billede af landsholdet. (Foto: Privatfoto.)

Faktisk kom Sandra Toft lidt på glat is, da hun under et interview med klublogo på brystet kom til at sige, at hun hellere vil vinde et mesterskab med Danmark end Champions League med Brest.

Så meget higer verdensklassekeeperen efter dansk metal.

- Det fylder meget. Det er mit største mål at få en medalje med Danmark, og helst den flotteste af dem. Det er det, der driver mig, siger Sandra Toft.

I aften tager Sandra Toft og Danmarks kvindelandshold bussen til kamp og åbner VM med at møde Tunesien. Her skal Jesper Jensen ikke være nervøs for, at målmandsprofilen står af halvvejs og vender om.

Danmark er yndlingsholdet. Det ses på kommoden derhjemme og i ilden, der (stadigvæk) brænder i øjnene på holdets mest rutinerede spiller.

Danmark spiller første kamp ved VM mod Tunesien torsdag aften klokken 20.30. Kampen kan ses på TV 2 eller følges i LIGA på P3.

FacebookTwitter