Tre af nøglerne, hvis Danmark skal slå farlige franskmænd

Med en Anne Mette Hansen i hopla, et stærkt forsvar og fart i angrebsspillet kan danskerne slå Frankrig i VM-gyser.

Danmark møder fredag et stærkt fransk landshold i den afgørende gruppekamp ved VM i håndbold. (Foto: Bo amstrup © Bo Amstrup)

Matematikken er egentlig ganske simpel, når Danmark i dag ramler sammen med de forsvarende europa- og verdensmestre fra Frankrig ved VM i håndbold.

Scorer kvindelandsholdet flere mål end 'Les Bleus', er danskerne videre ved VM-slutrunden. Hvis ikke, er der dømt placeringskampe.

Der er ingen tvivl i den rød-hvide lejr om, at det kræver en præstation på de helt høje håndboldnagler, hvis Danmark skal videre ved VM, og herunder har DR Sporten samlet tre af nøglerne til en sejr over Frankrig.

1

En Anne Mette Hansen i hopla

Efter to forholdsvis anonyme kampe mod Sydkorea og Tyskland var Anne Mette Hansen en af hovedpersonerne, da Danmark vandt skæbnekampen mod Brasilien i onsdags. Venstrebacken fik en forrygende start og lignede i perioder en, der gjorde, hvad der passede hende.

Det bliver der brug for igen, hvis Danmark skal slå et stærkt fransk landshold.

- Alle, der så kampen mod Brasilien, kunne se, at Anne Mettes betydning er kæmpestor. Vi har brug for hendes drive og hendes aggressivitet, siger playmaker Lotte Grigel.

Særligt når det kommer til at vinde de livsvigtige dueller, får danskerne brug for Anne Mette Hansen.

- Hun er en nøglespiller for os, og når Anne Mette kommer med sin power og sin vildskab, er der ikke nogen, der kan stoppe hende, siger Louise Burgaard.

- Anne Mette skal helst spille på top, hvis vi skal slå Frankrig. Hun har en fysik ikke mange andre på vores hold har, så hun skal helst blæse gennem deres forsvar, lyder det fra målvogter Sandra Toft.

2

Danmarks defensive tæskehold

(Foto: Bo amstrup © Bo Amstrup)

Angreb vinder kampe, mens forsvar vinder mesterskaber, siges det.

Efter de første fire opgør ved VM-slutrunden har den danske defensiv i gennemsnit lukket 20,5 mål ind. Og selvom der i den mellemregning også står et opgør mod upåagtede Australien, har Danmarks defensiv i det store hele virket sammentømret.

Derfor er landsholdets assistent Lars Jørgensen også fortrøstningsfuld, hvis kampen kan bringes derhen, hvor det bliver en direkte duel mellem det franske angreb og den rød-hvide forsvarsmur.

- Jeg synes, at de virker til at være til at snakke med i deres etablerede angrebsspil, hvor vi omvendt rent defensivt har været i stand til at finde gode løsninger. Det bliver en hård opgave, men kan vi komme ned og stå seks mod seks, så tror jeg, at meget er vundet for os, siger Lars Jørgensen.

Den danske assistent fornemmer, at holdet har flyttet sig rigtig meget i den del af spillet.

- Sidste år følte jeg, at vi hele tiden kom til at hænge lidt efter, men i år er der en bedre sammenhæng, en bedre fysik og interaktion mellem spillerne. Det gør, at vi ikke på samme måde er på bagkant som tidligere, men snarere er på forkant nu, siger Lars Jørgensen.

Og så husker vi også lige, at den danske målvogter Sandra Toft samtidig har taget med både hænder og fødder i de seneste to opgør, hvor den 30-årige landsholdsspiller har stået med 40 i redningsprocent.

3

Husk farten i mødet med fransk bølgebryder

(Foto: Bo amstrup)

Selvom Danmark kan komme langt med et stærkt forsvar, bliver danskerne også nødt til at få de offensive ender til at mødes.

Her venter der et fremadtænkende fransk forsvar, som ikke er bange for at variere og stille op i en 5-1 formation.

En spændende opgave, mener landsholdets assistent, Lars Jørgensen.

Men den tidligere forsvarsgeneral på herrelandsholdet ved om nogen, hvordan man stækker et 5-1 forsvar.

- Vi skal løfte noget af tempoet fra de andre kampe med ind mod Frankrig. Vores backs skal komme i høj fart, vores playmakere skal arbejde med deres fremskudte og så skal vi have sat nogle overgange på. Det er sådan, man løser et 5-1 forsvar, siger Lars Jørgensen.

Og hertil er assistenten egentlig ganske fortrøstningsfuld på holdets vegne.

- Det bliver ofte kogt ned til, at man ender i nogle mand-mand-situationer. For et år siden kunne vi godt have en følelse af, at vi ikke kunne komme forbi, men det gør vi nu, siger Lars Jørgensen.

- Får vi sat Mie Højlund op til dueller, er hun svær at stoppe. Stine Jørgensen er svær at stoppe. Burgaard havde et godt tempo mod Brasilien. Og så kom Anne Mette Hansen også godt ind i turneringen. Så på den måde tror jeg, at vi rent offensivt har mange kort at spille, siger Lars Jørgensen.

Danmark og Frankrig møder hinanden fredag i en direkte duel om den sidste billet til mellemrunden ved VM. Kampen begynder klokken 12.30, og du kan både følge den på DR1, i LIGA på P3 og i tekst på dr.dk.