’Tryg trup’ rejser til VM, siger forbund: ’Vi frygter dårlig mave mere end corona’

Dansk Håndbold Forbund er sikker på, at der er styr på sikkerheden ved det kommende VM i Egypten.

Det danske landshold flyver til Egypten i samme fly som Sverige og Norge. Flyet letter på tirsdag. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

I næste uge begynder VM i håndbold i Egypten. Og i modsætning til sportsbegivenheder mange andre steder, så bliver det med tilskuere i hallerne, når Danmark skal forsvare deres titel som verdensmester i det nordafrikanske land.

Der bliver nemlig lukket op til 20 procent af tilskuerkapaciteten ind til kampene trods coronapandemien.

Men de mange tilskuere er ikke noget, der bekymrer Dansk Håndboldforbund, siger sportschef Morten Henriksen.

- Når jeg taler med vores holdlæge om det nuværende set-up, så fylder coronavirus ikke meget. Han er langt mere bekymret for maveinfektioner.

- Risikoen for, at vi har syv spillere ude med dårlig mave, er markant større, end at vi har syv spillere ude med coronavirus.

Derfor er Morten Henriksen også overbevist om, at det er en ’tryg trup’, der rejser til VM næste tirsdag.

- Så sent som i aftes spurgte jeg et par af spillerne og landstræneren, om der var nogle ting, vi skulle være opmærksomme på. Der var meldingen helt klar: Det var der ikke.

Skulle en spiller i den danske trup blive testet positiv for coronavirus, vil vedkommende sammen med sin værelseskammerat blive isoleret fra resten af truppen, indtil alle er blevet testet.

Ifølge Morten Henriksen er DHF blevet lovet, at der kan være svar på de såkaldte PCR-test på kun to timer. Derfor tror han på, at smitten hurtigt kan inddæmmes.

Mundbind hos alle tilskuere

Tidligere har den danske landstræner Nikolaj Jacobsen fortalt, at han foretrak en slutrunde uden tilskuere for at højne sikkerheden.

Samme bekymring lufter Mikkel Hansen herunder.

Men med fin afstand fra tilskuere til spillerne, gode ventilationsmuligheder i hallerne og et krav om mundbind hos alle tilskuere, så kan spillerne roligt træde ind i hallen, siger Morten Henriksen.

- Meldingen er klar i forhold til tilskuerne: Sikkerheden er helt i orden.

Samtidig finder han en smule tryghed i, at Danmark tidligst kan møde værstslandet, Egypten, i en eventuel kvartfinale.

- Deres publikum interesser sig historisk set rigtig meget for deres eget landshold og rigtig lidt for andre landshold. Derfor tror jeg ikke, at der bliver solgt vildt mange billetter til vores indledende kampe. Min forventning er derfor, at vi får en mulighed for at se forholdene lidt an i begyndelsen.

Divisionsforening er uforstående

Men i virkeligheden burde der slet ikke være noget at se an, hvis det står til Håndbolddivisionsforeningen, der repræsenterer de danske ligaklubber.

Her undrer formanden, Kasper Jørgensen, sig over, at turneringen ikke blive spillet for helt tomme tribuner.

- Det er svært at bakke op omkring, at VM skal være med tilskuere. Og det er svært at forstå, at det skal være tilladt.

- For mig at se er det et dårligt signal at sende, når stort set alle andre sportsbegivenheder bliver afviklet uden tilskuere, slår han fast.

I Danmarks første kamp er modstanderen Bahrain. Opgøret spilles den 15. januar, inden der venter kampe mod DR Congo og Argentina i det indledende gruppespil.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter