Tyskland kom planmæssigt fra start i Danmarks VM-gruppe

De første fire kampe ved VM i håndbold bød på lutter favoritsejre.

VM i håndbold for kvinder er i år rykket til Japan, og lørdag morgen dansk tid åbnede Tyskland og Brasilien gruppe Gruppe B, som er Danmarks gruppe.

Bedst ud af det opgør kom tyskerne, som besejrede verdensmestrene fra 2013, Brasilien, med 30-24 efter en tysk pauseføring på tre mål.

Tysk topscorer blev Julia Behnke med seks mål, men kampens store oplevelse var den tyske målvogter Dinah Eckerle, der virkelig gjorde livet surt for brasilianerne og altså var en af hovedårsagerne til, at tyskerne fik en perfekt start på turneringen.

Dinah Eckerle havde god grund til smil i Tysklands åbningskamp ved VM mod Brasilien. (Foto: Marco Wolf)

Danmark tager hul på turneringen som storfavorit i kampen mod Australien klokken 12.30 lørdag. Gruppen tæller desuden Sydkorea og det forsvarende mesterhold Frankrig. De to sidstnævnte mødes klokken 10 dansk tid.

Værterne sejrede

Værtsnationen fra Japan indledte også turneringen her til morgen, og det gik ud over Argentinas håndboldkvinder, der var bagud med fire mål ved pausen og tabte 20-24 til de japanske favoritter i turneringens gruppe D.

Undervejs var argentinerne flere gange bagud med seks mål, før de fik halet en anelse ind til slut. Med fem mål blev Mana Ohyama topscorer for Japan og var en af hovedårsagerne til sejren.

Sejren sender Japan til tops, men ingen af gruppens fire øvrige hold, Rusland, Sverige, Kina og DRCongo, har været i aktion endnu.

Sejre til favoritterne

Lørdag morgen blev der også taget hul på de øvrige VM-grupper. Serbien slog Angola 32-25 i gruppe A, mens Montenegro besejrede Senegal 29-25 i gruppe C.

Alle nationer spiller fem indledende kampe, hvorefter tre hold fra hver pulje går videre til mellemrunden. Her spiller hvert hold tre kampe, før semifinalisterne er fundet.

Turneringen fortsætter frem til 15. december, hvor finalen spilles. Samtlige VM-kampe spilles i Kumamoto og omegn.