Uvished om semifinaleplaner: 'Simpelthen uhørt'

Ingen af de tilbageværende hold ved VM aner, hvor de skal spille en eventuel semifinale. Undtagen Sverige.

De danske fans skal være hurtige, hvis de skal følge landsholdet i en eventuel semifinale ved VM i håndbold. (Foto: © Johan Nilsson/TT, Ritzau Scanpix)

Skal de danske fans fylde maverne med polske pølser og pilsner, eller skal de nøjes med Kalles Kaviar og letøl, når Danmark forhåbentlig skal spille semifinale på fredag? Går turen til Sverige eller Polen?

De spørgsmål står stadig ubesvarede hen tre døgn inden semifinalerne spilles i Stockholm og Gdansk.

Det skyldes turneringsstrukturen ved VM, som siger, at hvis Sverige kvalificerer sig til semifinalerne, skal de spille i den svenske hovedstad.

Det medfører, at ingen andre landshold, der måtte kvalificere sig til semifinalen, på forhånd ved, om de skal rejse til Sverige eller Polen. Faktisk har de kun knap to døgn til at komme på plads til fredagens kampe.

Ifølge DR’s håndboldekspert Camilla Andersen er det dårlige betingelser for både landsholdet og tilhængerne.

- Det er virkelig ikke særlig fedt. Hverken for de danske fans eller for landsholdet, som risikerer ikke at få den opbakning, de burde have og har fortjent. Jeg synes simpelthen, det er uhørt, at man kan arrangere et VM og ikke skabe optimale betingelser for andre end svenskerne.

- Det er da pinligt, at man favoriserer værtsnationen så meget.

Situationen møder også kritik i Norge, som skal spille kvartfinale mod Spanien i Gdansk, og ikke ved, om de skal blive i Polen til semifinalen eller rejse mod Stockholm.

Blandt andre kalder NRKs håndboldekspert Håvard Tvedten situationen for 'helt absurd'.

- At stå efter kvartfinalen og skulle forberede sig til semifinalen, og så får du ikke at vide før sent på aftenen to dage før, hvor du skal spille. Det er helt uvirkeligt for mig, at de har formået at rode det til på den måde, siger han.

Malmø var dansk – men hvad nu?

Der er omkring 600 kilometer i bil fra den midlertidige danske håndboldhovedstad i Malmø til både Gdansk og Stockholm, men kamprogrammet levner ikke de danske fans ret lang tid til at arrangere en tur.

- Jeg synes, det er ærgerligt, det ikke er bedre organiseret, og det er synd for de danske fans. Virkelig synd for dem, og for landsholdet, som ikke får den opbakning, danskerne gerne vil give dem, siger DRs håndboldekspert Camilla Andersen.

Det er ikke bare på lægterne, at det kan være en ulempe for det danske landshold ikke at vide, hvor rejsen går hen efter kvartfinalen, mener Camilla Andersen.

- Sportsligt er det jo virkelig frustrerende for danskerne, at de ikke har en køreplan, så tæt på en eventuel semifinale. Det virker simpelthen amatøragtigt. Men holdet ved heldigvis godt, at den usikkerhed eksisterer, og kan agere derefter.

Om det danske landshold kan regne med 10.000 tilhængere på lægterne til semifinalen vil vise sig, men først skal der spilles kvartfinale mod Ungarn.

Den kamp kan du se direkte på DR1 onsdag klokken 18. Opgøret kan også følges i LIGA på P4 og på DR.dk.