'VM bør aflyses': Norsk håndboldlegende ikke i tvivl efter smitteudbrud

Den tidligere håndboldmålmand Ole Erevik stoler ikke på sikkerheden i VM-boblen.

(ARKIV) GOGs målvogter Ole Erevik jubler over en redning i pokalsemifinalen mellem GOG Håndbold og Aalborg Håndbold i Gråkjær Arena Holstebro, lørdag den 3. februar 2018. Norske Ole Erevik kan torsdag løbe på banen til sin absolut sidste kamp i karrieren, hvis GOG vinder eller spiller uafgjort og dermed tager DM-guldmedaljerne. Det skriver Ritzau, onsdag den 5. juni 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Der har ikke været mangel på kritiske røster, når talen falder på VM-boblen i Kairo.

Danskerne var allerede kort efter ankomsten tirsdag ude og kritisere forholdene, som de mente var alt for sløsede, hvis målet er holde smitten ude.

Og selv om egypterne og Det Internationale Håndboldforbund (IHF) ifølge den danske delegation virker modtagelige overfor inputs, så er det ikke just fordi, at lejrbålsstemningen har sænket sig over den danske trup.

Torsdag aften kunne IHF fortælle, at ni personer var testet positive ved ankomst til Egypten, hvor alle får foretaget en PCR-test for coronavirus. Fire spillere fra Kap Verde, to fra Slovenien samt en enkelt fra Brasilien har alle testet positive.

Derudover er en journalist samt en amerikaner også testet positive, og det får Ole Erevik, en gammel kending af både international og dansk håndbold samt nuværende ekspert hos norsk TV 3, til at ryste på hovedet til norske VG.

Erevik var selv i nærkontakt med flere, mens han ventede på svar på sin egen test, og det er det, der er foruroligende.

- Jeg blev transporteret til hotellet, og da jeg efter et par timer gik ned for at spise frokost, delte jeg elevator med Hviderusland. Jeg gik gennem spisesalen, hvor alle holdene sad, og jeg holdt afstand, fordi jeg ikke havde fået svar på min test - men hvis jeg havde været smittet, så havde jeg været i nærkontakt med mange, siger Ole Erevik til VG.

Henrik Møllgaard føler sig ikke overbevist om, at han lever i en lufttæt boble under VM. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Hvis det er sandt, at der både er smitte blandt spillere, medierne og de ansatte på hotellet, så kan jeg ikke se nogen anden udvej end at det må lukkes og slukkes, og så må folk sendes hjem så trygt som det nu en gang kan lade sig gøre.

Usikkerheden breder sig

Ole Erevik skal da heller ikke lede længe efter åndsfæller, når det kommer til at forholde sig kritisk overfor IHF's udgave af en hermetisk lukket boble.

Således var både den danske landsholdsanfører Niklas Landin samt forsvarskrumptappen Henrik Møllgaard mere end skeptiske ved tanken om, at der reelt set er tale om en isoleret boble i Kairo.

- Jeg er ikke nødvendigvis sikker på, at der er helt styr på, hvor alle de mennesker, som fiser ud og ind af hotellet hver dag, opholder sig. Så jeg vil nok ikke gå så langt som at kalde det en lufttæt boble, lød det fra Henrik Møllgaard.

Og netop den tanke, usikkerheden, er det, som Ole Erevik også hæfter sig ved.

- Det mest væsentlige er usikkerheden som breder sig. Den viser, at boblen ikke er hermetisk lukket. Hvis den er sprækket efter et par dage, så er det for risikofyldt at fortsætte i mine øjne, siger Ole Erevik, der i dansk håndbold har spillet for både Kolding, GOG og Aalborg.

Danmark spiller fredag aften første VM-opgør mod Bahrain. Kampen kan ses med optakt fra klokken 20 på DR 1.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter