VMs vigtigste spiller er qatarer ... og montenegriner

Zarko Markovic er den spiller ved VM, der har størst betydning for sit hold, siger DRs håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen om montenegrineren, der spiller for Qatar.

Zarko Markovic har scoret et af sine 49 mål ved VM. Her er det gået udover Hviderusland. (© Scanpix)

Værtsnationen Qatar kommer på sin hidtil sværeste opgave ved VM, når ørkenstatens sammenrend af et multifacetteret landshold skal op mod Tyskland i kvartfinalen.

Det er langt fra alle spillerne, der har qatarsk blod i årerne, og det gælder også for holdets helt stjerne Zarko Markovic, der er født og opvokset i Montenegro.

Uden ham var landet med de ydmyge håndboldtraditioner ikke nær så slagkraftigt, mener DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen, der uden at tøve udnævner ham til slutrundens hidtil mest værdifulde spiller.

Et gudsbenådet skud

- Når man taler om den bedste, så tænker jeg også på, hvor vigtig han er for sit hold. Og der må man sige, at højrebacken Zarko Markovic er afsindig vigtig for Qatars angrebsspil.

- Han har et gudsbenådet skud, han kan spille stregen og målt på betydningen for et hold, der er han afsindig vigtig, siger Lars Krogh Jeppesen.

Zarko Markovic indtager pt. fjerdepladsen på listen over scorede mål og oplæg med 65 i alt. Qatar har lavet 166 mål i sine seks kampe ind til videre.

Mikkel Hansen også vigtig

Tre pladser længere nede - på syvendepladsen - på samme liste finder man første danske navn, og ikke overraskende er det Mikkel Hansen. En spiller der ifølge Lars Krogh Jeppesen også kandiderer til titlen som mest værdifulde ved slutrunden indtil videre.

- Det kan godt være, at han kun har scoret 19 mål. Til gengæld har han lavet 35 assist, og han har noget at gøre med størstedelen af de danske scoringer.

- Han er måske ikke turneringens bedste spiller isoleret set, men hans betydning for det danske hold er bare ekstremt stor, siger han.

Du kan se kampen mellem Qatar og Tyskland på DR1 klokken 16.30.

 

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter