Højdepunkter fra sportsåret 2012

Team Danmark har registreret 28 guldmedaljer, 30 af sølv og lige så mange af bronze. Se oversigten her.

De danske svømmere har bidraget godt til medaljehøsten. Her holdkappen med Kristina Thomsen, Jeanette Ottesen Gray, Pemille Blume og Rikke Møller Pedersen. (Foto: Alain Jocard © Scanpix)

Et tilbageblik på sportsåret 2012:

* Team Danmarks atleter vandt 88 medaljer i 2012:

9 OL-medaljer: 2 guld, 4 sølv og 3 bronze

5 PL-medaljer: 1 guld og 4 bronze

25 VM-medaljer: 7 guld, 8 sølv og 10 bronze.

49 EM-medaljer: 18 guld, 18 sølv, 13 bronze.

(Vær obs på at Danmarks Idræts-Forbund har registreret 108 medaljer i 2012)

* Svømmerne er årets medaljeslugere med 25 procent af alle medaljer:

Ligesom i 2011 er det svømmerne, der er årets store medaljeslugere. De danske topsvømmere vandt 10 VM-medaljer og 12 EM-medaljer. Ni af dem af guld. Desværre lykkedes det ikke at vinde medaljer til sommerens OL.

* Svømmeren Jeanette Ottesen Gray er den, der har vundet flest medaljer i 2012:

Jeanette Ottesen Gray er den Team Danmark støttede atlet, der har vundet flest medaljer i løbet af året med hele 10 stykker metal. Svømmekollegaen Rikke Møller Pedersen indtager andenpladsen med syv medaljer. Pernille Blume (svømning), Mathias Boe og Carsten Mogensen (badminton) samt Daniel Wagner Jørgensen (længdespring, handicapidræt) har vundet fire medaljer.

* Årets højdespringer:

Danmark er i øjeblikket verdens stærkeste sportsdanser-nation, og det blev i 2012 til hele tre VM- og tre EM-medaljer. Ashli Williamson og Bjørn Bitsch gjorde rent bord ved at vinde både EM og VM i 10-danse.

* En gylden sommer:

I de tre sommermåneder høstede atleterne næsten halvdelen af årets medaljer. Juni, juli og august resulterede således i ikke mindre end 38 OL-, PL-, VM- og EM-medaljer. Det var dog november, der blev den mest indbringende måned med hele 14 medaljer. Her gjorde svømmernes 12 EM-medaljer udslaget.

* Håndboldherrerne vinder EM-guld med en finalesejr på 21-19 over værterne fra Serbien.

* Cykelrytteren Lars Bak vinder 12. etape i det italienske etapeløb Giro d'Italia, der startede i Herning og fortsatte til Horsens.

* FC Nordsjælland bliver danske mestre i fodbold efter et tæt kapløb med FC København.

* Golfspilleren Thorbjørn Olesen vinder turneringen Sicilian Open på European Tour.

* Det danske fodboldlandshold deltager ved EM, hvor holdet slår Holland, men senere taber til Portugal og Tyskland. Danmark må rejse hjem efter gruppespillet.

* Bokseren Mikkel Kessler vinder på knock-out over nordirske Brian Magee. Meget tyder på, at der venter en storkamp i 2013.

* De danske svømmere vinder 12 medaljer til kortbane-EM og 10 til kortbane-VM lidt senere på året.

* Håndboldherrerne fra AG København bliver danske mestre, men klubben går kort efter konkurs. Randers HK vinder hos kvinderne.

* Danmark vinder ni medaljer ved OL i London, hvilket anses for det bedste OL-resultat nogensinde, selv om det blev til 20 medaljer i 1948. Men i 1948 i årene efter 2. Verdenskrig var der ikke så mange nationer, der deltog som i dag.

* Badmintonspilleren Peter Gade indstiller karrieren i en opvisningskamp mod kinesiske Lin Dan.

* Bordtennisspilleren Michael Maze skuffer ved EM på hjemmebane i Herning, da han taber sin første kamp. Det samme gjorde Mie Skov hos kvinderne.

* Et nyt sammensat dansk kvindelandshold i håndbold bliver nummer fem ved EM i Serbien.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk