Holm roser Lars Baks arbejdsindsats

HTC-Highroads sportsdirektør Brian Holm er begejstret for Lars Bak, der længe lå foran feltet og holdt snor i dagens udbrydere.

Lars Bak (til højre) i samtale med Mark Cavendish (til venstre) under fredagens etape. (Foto: GUILLAUME HORCAJUELO © Scanpix)

- Det var superfedt! Det var kanon holdarbejde!

Lars Bak (HTC-Highroad) var forståeligt i højt humør efter dagens etape. Måske fordi han fik et kys på kinden af sportsdirektør Rolf Aldag, eller mere sandsynligt fordi holdkammeraten Mark Cavendish vandt for anden gang i årets løb.

Mens briten tager sig af de største og fleste overskrifter, leverede danskeren endnu en gang et stort arbejde som trækdyr for feltet, der skulle holde snor i de fire udbrydere.

- Danny (Pate red.) og jeg førte i omkring 200 kilometer, så vi får nok regningen i morgen. Men det er det, vi er her for. Sådan er spillet, siger Lars Bak til DR Sporten.

Holm lovpriser Bak

Cavendish' etapesejr bragte ham også tættere på løbets pointtrøje, som han dog selv afskriver delvist. Briten er 17 point efter José Joaquín Rojas (Movistar), der overtog trøjen fra Philippe Gilbert. Lars Bak har dog en stor ære i Cavendish' succes, mener sportsdirektør på HTC-Highroad, Brian Holm.

- Lars har leveret en flot indsats helt året. Jeg ved ikke, hvad der er sket med ham i år. Måske det har hjulpet ham at blive far. Han er blevet et par procent bedre som cykelrytter, lyder roserne fra Brian Holm.

Styrt gav fordel til Cavendish

Med knap 40 kilometer til mål blev Tyler Farrar (Garmin-Cervélo) og Edvard Boasson Hagen (Sky) fanget bag et styrt, der knækkede feltet midt over. Dermed var Cavendish' værste rivaler fraværende på de afgørende meter af etapen.

- Jeg er ked af at sige det, men vi blev hjulpet lidt af styrtet derude. Men Mark havde vundet alligevel..., siger Holm, som ikke fik nogen af sine egne ryttere med i styrtet.

- Vores ryttere opdager det aldrig, da de sidder oppe foran allesammen.

Holm føler med Wiggins

Til gengæld gik styrtet hårdt ud over Bradley Wiggins(Sky), der på forhånd var rangeret som en af Alberto Contador og Schleck-brødrenes værste rivaler til den endelige Tour-sejr. Briten brækkede sit kraveben og blev kørt væk fra ruten i en ambulance.

- Det er sgu' synd. Jeg tror, at han kunne ende på podiet. Han var supermotiveret og feltet tyndeste rytter. Han var knivskarp. Det må være en kolossal skuffelse for ham. Vi følte med ham derude, siger Brian Holm.

Facebook
Twitter