Hvis svenskerne kan, kan vi vel også? Ny DM-uge skal lokke tilskuere ud af busken

Danmarksmesterskaberne i en række forskellige idrætsgrene skal afvikles i den samme uge fra 2021.

Anna Emilie Møller og de andre, som kæmper om danmarksmesterskaber i atletik, vil i 2021 få følgeskab af en række sportsgrene, når DIF afholder en samlet DM-uge. (Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL © Scanpix)

I stedet for at afvikle DM i atletik i én weekend, DM i cykling i den næste og DM i rulleskøjteløb i en tredje samler Danmarks Idrætsforbund (DIF) danmarksmesterskaberne i en række idrætsgrene i samme uge.

Det skriver forbundet i en pressemeddelelse.

Første gang bliver i 2021. Ambitionen er blandt andet at tiltrække flere tilskuere, forklarer Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF.

- Uden at forklejne nogen har vi flere mindre idrætter, som har svært ved både at tiltrække tilskuere og medier, når de afvikler DM.

- Ved at samle en række danmarksmesterskaber ét sted og afvikle det hele i et tætpakket program skaber vi pludselig et attraktivt medieprodukt.

  • Inspirationen er hentet i Sverige og Norge, hvor man i flere år med succes har samlet mesterskaber i den samme uge. (Foto: 10900 Rickard Nilsson/TT © © Rickard Nilsson)
  • Ambitionen bag et samlet DM er at gøre eventet mere attraktivt for tilskuere, lyder det i en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Scanpix)
  • DM-ugen skal løfte de mindre sportsgrene, som tidligere har haft svært ved at lokke tilskuerne ud af busken. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
1 / 3

- Vi gør det samtidig attraktivt at overvære som tilskuer, når man om formiddagen for eksempel kan se højdespring og hækkeløb i atletik, om eftermiddagen enkeltstart i landevejscykling og om aftenen beachvolley – måske på den samme entrébillet, siger han i pressemeddelelsen.

DIF har hentet inspiration til DM-ugen i Sverige og Norge, hvor man allerede har samlet de nationale mesterskaber for mindre idrætsgrene i den samme uge.

- Måske bliver DM-ugen ligefrem værd at rejse efter som tilskuer. Det er i hvert fald, hvad vi ser, at der er sket i Sverige og Norge, som har afholdt SM-veckan og NM-veka i flere år, siger Mølholm.

Aalborg har vist interesse for at være værtsby, og Aalborg Kommune har underskrevet en hensigtserklæring med DIF om at afvikle den første DM-uge, der finder sted i uge 25 i 2021.

/ritzau/