Ingen VM-lyd og levende billeder på nettet

Alle levende billeder og lyd fra VM i fodbold er underlagt strenge rettighedskrav, der blandt andet betyder, at du ikke kan lytte til DR Netradio under kampene.

Lars Daneskov, Tine Bendix og Mathias Buch Jensen er værter på P3 programmet, som du kun kan høre, hvis du har en FM-modtager eller DAB-radio. (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)

DR Sporten kan desværre ikke bringe levende billeder eller lyd fra VM på vores hjemmeside. Det skyldes, at vi ikke har rettighederne til VM-billeder og lyd på nettet.

Det betyder, at du ikke kan lytte med DAB-kanalen DR Sport og på P3 via nettet, når der transmitteres kampe.

Du kan derfor ikke bruge netradioen til at høre P3-programmet 'Fußball på P3', der hver dag sendes fra klokken 15-18. Det må du høre via FM eller DAB-radio.

Til gengæld vil du hver dag kunne høre programmet 'Kein fussball' via DR Netplayer mellem klokken 15 og 18. Læs mere om programmet her.

- Det er brandærgerligt, at vi ikke kan transmittere kampene på vores netradio-kanaler. Men når det nu ikke kan være anderledes, har vi valgt at gøre en dyd ud af det. Derfor får de ikke-fodboldinteresserede lyttere nu et fristed med programmet 'Kein fussball', som vil blive underholdende og med garanti fodbold-fri, siger DRs radiodirektør Leif Lønsmann.

Ingen TV til udlandsdanskere

For udlandsdanskere betyder problematikken, at der bliver lukket ned for DRs kanaler i udlandet, som mange danskere modtager via et satellitsignal og et abonnement. DRs kontrakt om VM i fodbold giver alene mulighed for at sende kampene i Danmark. Det betyder, at seere og lyttere i Europa ikke som sædvanligt kan modtage DRs tilbud, når der er fodbold på programmet. Det samme vil ske for de danske soldater udstationeret i udlandet og medarbejdere på de danske ambassader.

- Midt i glæden over snart at kunne give hele Danmark nogle enestående fodboldoplevelser, må jeg beklage, at det i kontraktforhandlingerne om VM i fodbold ikke har været muligt at sikre danskere i udlandet adgang til kampene. Derfor er vi nødt til at slukke for signalet i udlandet under kampene og henvise seerne til andre tv- og radiostationer, hvis de ønsker at følge med i de direkte transmissioner, siger Lars Grarup, som er direktør for tv og nye medier i DR.

FacebookTwitter