Brødebetynget ishockeystjerne 'fortryder inderligt' efter vaccinefusk

Evander Kane var i sidste sæson topscorer for NHL-holdet San José Sharks.

Evander Kane blev tidligere på året frikendt for beskyldninger om matchfixing, der var fremlagt af hans ekskone. (Foto: Kelley L Cox © Ritzau Scanpix)

Du kender måske historien om Doktor Jekyll og Mister Hyde. Der, hvor den anerkendte læge skifter karakter, når han drikker en særlig mikstur.

Hvis en sådan karakter fandtes i ishockey, gik han sandsynligvis under navnet Evander Kane.

Den canadiske angriber er fremragende til at skøjte og slå til puck. Men det seneste år har han været ramt af en række kontroversielle episoder uden for isen.

Først blev han anklaget for utroskab, vold, voldtægt og matchfixing af sin ekskone, og i denne uge er Kane blevet tildelt en karantæne på 21 spilledage af den nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

Samtidig skal han aflevere hele sin løn i samme periode til Players’ Emergency Assistance Fund, som er en fond, der hjælper tidligere spillere i svære tider.

Uden alt for mange uddybende oplysninger, fortæller NHL, at karantænen er givet for ’en overtrædelse’ af ligaens Covid 19-protokol. Nyhedsbureauet AP supplerer, ved at skrive, at Evander Kane har forfalsket sit vaccinationskort.

En papirlap, som beviser, at du er vaccineret.

Jeg fortryder

Evander Kane har ikke selv bekræftet, at det er fiflen med papirerne, der holder ham ukampdygtig i en fjerdedel af grundspilssæsonen.

Til gengæld har han nu sagt undskyld for dét, han har gjort.

- Jeg har lavet en stor fejl, og jeg fortryder inderligt. Jeg tager selv det fulde ansvar, og jeg vil bruge min karantæne på at opsøge folk, der kan hjælpe mig med at tage bedre beslutninger i fremtiden, siger han i en officiel udtalelse, der er bragt af ishockeyspillerforeningen i USA.

En undskyldning, der er på sin plads, mener de i San José. Kort efter, karantænen var givet, meldte de nemlig ud, at de var 'ekstremt skuffet' over, at Evander Kane havde brudt coronaprotokollen.

Evander Kane, der ses længst til højre, har tre gange tidligere spillet VM for Canada, (Foto: GRIGORY DUKOR © Scanpix Denmark)

I NHL er det ikke forbudt at spille uvaccineret i denne sæson, men spillere uden stempler på vaccinationskortet er underlagt en række strenge krav, som de skal følge. For eksempel skal de i karantæne, hver gang de rejser ind og ud af Canada.

Derfor bliver logistikken væsentlig lettere for de vaccinerede spillere.

Tidligere på ugen kunne NHL melde ud, at kun fire ud af omkring 700 spillere fortsat var uvaccinerede, mens alle stabsmedlemmer i klubberne havde fået en vaccine.

San José Sharks har dog sagt farvel til en træner forud for sæsonen, da han ifølge eget udsagn ikke måtte få en coronavaccination af helbredsmæssige årsager.

Reglerne i NHL foreskriver, at alt personale, der er inden for en radius af tre en halv meter fra spillerne, skal være vaccineret.

FacebookTwitter