Canadisk krise sender ishockeystjerne til Hvidovre

Hvidovres ishockeykvinder skal fremover trænes af Tatiana Rafter.

Hvidovre IK har de seneste år spillet med i Sveriges næstbedste række. (Foto: Joachim Johansen)

Danmarks bedste kvindelige ishockeyhold fra Hvidovre skal fremover trænes af den 27-årige canadier Tatiana Rafter, der blandt andet kan skrive et nordamerikansk mesterskab som spiller på sit CV.

For to år siden løftede hun Isobel Cup-trofæet, som er kvindernes pendant til herrernes Stanley Cup.

Dengang tænkte hun næppe, at hun skulle til Hvidovre for at træne klubbens bedste kvindehold.

Ikke desto mindre er det nu blevet en realitet. Sidste år lukkede den canadiske del af den amerikanske liga ned, da den ikke var rentabel for ejerne. Tilbage stod en række spillere uden hold og kontrakt.

En af dem var Tatiana Rafter, der herefter rejste til Rusland for at spille ishockey. Efter et enkelt år i Sankt Petersborg, har hun nu valgt at blive træner for de danske mestre i stedet.

Det er derfor lidt af en kapacitet, der nu er blevet hentet til klubben, fortæller Henrik Thomsen, der er manager i Hvidovre IK.

- Vi ser hende som en rollemodel på grund af hendes egen karriere som spiller. Uddannelsesmæssigt er hun også klædt godt på, og så er hun sulten efter at begynde trænergerningen, så hun kan dele ud af sin erfaring og viden, siger han med henvisning til, at det bliver Rafters første job som seniortræner, efter hun afsluttede sin træneruddannelse fra University of British Columbia.

Tømmer ikke kassen

I første omgang skal Tatiana Rafter træne Hvidovre-holdet den kommende sæson.

Klubben har sørget for, at hun får et sted at bo. Men derudover får hun ikke en højere hyre end de øvrige trænere i klubben, fortæller Henrik Thomsen.

Henrik Thomsen mener derfor ikke, at det er øknomien, men derimod muligheden for at deltage i den europæiske turnering EHWL, der har lokket canadieren til Danmark.

- Der er ingen tvivl om, at det er den turnering, der trækker. Her får vi muligheden for at møde nogle rigtig gode hold rundt omkring i Europa.

Hvidovre IK deltog også i den europæiske turnering for to år siden. Dengang sluttede de danske mestre som nummer syv ud af ni.

Klubben spiller derudover med i den næstbedste, svenske række, mens de også deltager i den danske turnering.

Tatiana Rafter vandt i 2017 NWHL med Metropolitan Riveters. (Foto: PRIVATFOTO)
Facebook
Twitter