Coronaramt ishockeymandskab får aflyst to kampe mere: ’Vi kunne ikke have gjort noget anderledes´

Herning Blue Fox har 11 spillere ude med corona, og derfor aflyses holdets næste to kampe i den bedste danske ishockeyliga.

Spillerne fra Herning Blue Fox kommer ikke til at juble på banen før det nye år. Klubbens resterende kampe 2020 er blevet aflyst, da 11 spillere er ude med corona. (Foto: NILS MEILVANG © Nils Meilvang)

Ishockeyspillerne fra Herning Blue Fox havde sat næsen op efter tre vigtige sejre mellem jul og nytår i landets bedste ishockeyliga.

Men først blev søndagens kamp mod Esbjerg Energy aflyst, da Herning-truppen var ramt af flere coronatilfælde.

Nu er Hernings kommende to kampe mod Odense Bulldogs ligeledes blevet offer for ligaens coronaprotokol, som tilskriver, at en kamp aflyses, hvis et hold har mindst syv smittede spillere.

For det har Herning Blue Fox.

Status tirsdag morgen er, at hele 11 spillere er blevet testet positive for corona. Det bekræfter Herning Blue Fox-direktør Torben Skovsgaard overfor DR Sporten.

Ud over de 11 spillere, er også tre personer fra staben omkring holdet blevet testet positive.

Smitten begyndte i midten af december

Coronatilfældene i den jyske ishockeyklub har, ifølge Torben Skovsgaard, rødder helt tilbage til midten af december.

Her blev en spiller, uden symptomer, testet positiv i forbindelse med den ugentlige test, som alle klubber i den bedste danske ishockeyliga foretager.

- Det har helt klart spillet en rolle, at han ikke havde nogle symptomer. Det er jo ikke til at sige, hvor mange dage han har gået med corona, inden han blev testet, siger Torben Skovsgaard, som dog ikke mener, at klubben kunne have handlet anderledes.

- Hvis vi skulle have undgået den situation, vi står i nu, skulle vi have lukket alt ned i en uge, men det er ikke det, protokollen foreskriver, så nej, jeg synes ikke, vi kunne have gjort noget anderledes.

Herning Blue Fox har forladt isen for sidste gang i 2020. Næste kamp for midtjyderne er 5. januar, hvis holdet får styr på corona-situationen og kommer under syv smittede. (Foto: NILS MEILVANG © Nils Meilvang)

Det bliver altså ikke til flere kampe for Herning Blue Fox inden nytår. Om der når at komme styr på situationen inden næste opgør den 5. januar, tør Torben Skovsgaard ikke spå om, men han tror på, at spillerne nok skal være klar, når det igen bliver muligt at spille klampe.

- Vi har haft lukket helt ned, men er nu begyndt at træne lidt igen. Det foregår i små grupper, hvor vi holder spillerne fra hinanden. Vi bliver nødt til at holde formen ved lige, vi skal jo spille ishockey igen. Men det er en kontrolleret træning, som kommer til at foregå den kommende tid, siger Blue Fox-direktøren.

Ikke første gang ishockeyligaen er ramt

Coronatilfældene i Herning Blue Fox betyder altså aflysning af aftenens og morgendagens kampe mod Odense Bulldogs.

Og det er langt fra første gang ishockeyligaen har været ramt af aflysninger. Tidligere på sæsonen oplevede Herlev Eagles en lignende situation, som kostede københavnerklubben tre aflyste kampe.

Inden sæsonen gik i gang, indgik samtlige klubber i ligaen et forlig, som betyder, at når en kamp bliver aflyst på grund af corona, får de involverede klubber halvandet point hver.

Med de to aflyste kampe mellem Herning og Odense, er ishockeyligaen nu oppe på syv aflyste kampe i denne sæson.

FacebookTwitter