Danmark skal 'hurtigt glemme' historisk sejr over verdens største ishockeynation i jagten på kvartfinale

Danmark vandt mandag aften med 3-2 over Canada ved VM i ishockey, men billetten til kvartfinalen er stadig ikke sikret.

Danmark er én sejr fra en plads i VM-kvartfinalen. (Foto: MARTIN MEISSNER © Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.)

De var ikke spået mange chancer mod mægtige Canada, de danske hockeyherrer.

Men de forsvarende verdensmestre fik det ikke nemt ved VM-kampen i Helsinki, hvor Danmark kunne sikre sig de bedste muligheder for at sikre en kvartfinalebillet tirsdag.

Danmark scorede to gange i første periode, blev presset helt i bund mod slutningen, og efter en nervepirrende afslutning, hvor Canada spillede uden keeper, lød hornet med 3-2 på måltavlen.

Peter Regin (i midten) jubler efter Danmarks 2-0-scoring. (Foto: Vesa Moilanen © Ritzau Scanpix)

For første gang nogensinde har Danmark nu besejret Canada, men der er allerede fuld fokus på næste opgave, siger Peter Regin.

- Det ændrer i princippet ikke noget. Vi skal stadig vinde i morgen, og så har vi fået en lille mulighed for at spille på et resultat.

- Det er vigtigt, at vi hurtigt glemmer den her kamp og kommer videre. Vi skal tilbage til hotellet og få hvilt og sovet godt inden kampen i morgen, siger den danske kaptajn til TV2 Sport.

Tirsdag venter den sidste gruppekamp mod Slovakiet. Med sejren over Canada kan Danmark nøjes med uafgjort, og ovenpå en historisk sejr kan selvtilliden tages med videre.

- Det er fantastisk for dansk ishockey at tage den her sejr. Det er virkelig, virkelig dejligt.

- Det bliver stadig benhårdt i morgen, men lad os nyde det her nu, for vi gik efter pointene, og missionen lykkedes, siger landsholdets Sebastian Dahm til TV2 Sport.

Drama til sidst

Tidligt i første periode havde Danmark muligheden for en chokføring, men på næsten tomt mål ville pucken ikke ind over stregen.

Den ville den til gengæld fem minutter senere, da Markus Lauridsen i et hurtigt angreb var fri midt for mål og sendte pucken ind til venstre for den canadiske keeper.

Der stod Danmark på førte periode. En afslutning ramte overliggeren efter føringsmålet, og der var fart på Danmark i indledningen. Efter et kvarter scorede den danske kaptajn, Peter Regin, til 2-0.

Canada havde 12 forsøg mod det danske mål i første periode, men de manglede den danske effektiv.

Den effektivitet tog canadierne dog med ud på isen til anden periode, der kun var to minutter gammel, før den danske føring blev reduceret til 2-1. Herfra pressede Canada på for en udligning og ramte stolpen, men pludselig blev opgaven nemmere for Danmark.

Canadiske Maxime Comtois tacklede Oliver Larsen så voldsomt, at dommerne udviste ham i fem minutter, og dermed var resten af den sidste del af anden periode en gylden mulighed for at udbygge den danske føring.

Overtallet blev ikke udnyttet optimalt, og derfor stod der stadig 2-1 med dansk fortegn på måltavlen, da en nervepirrende tredje periode begyndte.

Her ramte Canada tidligt overliggeren, og de trykkede på ad flere omgange. Men det gav muligheder for danske omstillinger, og med otte minutter tilbage scorede Mathias Bau forløsende til 3-1.

Alligevel blev det spændende til sidst, da Ryan Graves sendte en reducering helt op i målhjørnet. Herfra forsøgte Canada med overtal, da de tog keeperen ud af spillet.

Alligevel holdt Danmark stand og tog sejren.

Derfor er der nu gode muligheder for dansk avancement fra gruppen. Det bliver afgjort i den sidste puljekamp mod Slovakiet tirsdag klokken 15.20.