Danmark trækker VM-ansøgning

Da der fortsat ikke sker noget med hensyn til byggeriet af en stor multiarena har Danmarks Ishockey Union valgt at trække sin ansøgning om at afholde VM i 2012.

De danske ishockey-fans må indtil videre nøjes med at følge landsholdet ved A-VM i udlandet. (Foto: Andy Marlin © Scanpix)

Danmark har trukket sig i kampen om at få lov til at afholde A-VM i ishockey i 2012. Sammen med Sverige, Finland og Ungarn havde Danmark ellers søgt om værtskabet for den store begivenhed, men nu skal de tre lande ikke længere bekymre sig om.

Årsagen er, at Danmarks Ishockey Union ikke kan fremvise en egnet arena eller byggeplanerne til sådan en.

- Vi havde håbet på, at regeringen havde fremlagt en handlingsplan, hvor den tog konkret stilling til, om staten vil involvere sig i en multiarena. Det, vi kunne have brugt, var, hvis regeringen for eksempel havde skrevet, at den satser på inden for fem år at opbygge faciliteter, som kan leve op til de krav, der stilles for at tiltrække store idrætsbegivenheder. Så havde vi godt turde fastholde vores ansøgning, siger Danmarks Ishockey Unions direktør, Enver Hansen, til politiken.dk.

Unionen skulle senest den 15. januar have sendt uddybende dokumentation for VM-ansøgningen til det internationale ishockeyforbund.

 

FacebookTwitter