Danmarks kvartfinalehåb smuldrer efter nederlag til amerikansk stormagt

Danmarks ishockeyherrer tabte lørdag 3-0 til USA ved VM.

Danmark holdt USA fra scoring i 50 minutter, men endte med at tabe 0-3 i VM-opgøret (Foto: © Vesa Moilanen, Ritzau Scanpix)

Danmark var godt med i store dele af kampen, men indkasserede lørdag et nederlag på 3-0 til USA ved VM i ishockey. Alle mål blev scoret i sidste halvdel af tredje periode.

Dermed ser det for alvor sort ud for danskernes kvartfinaledrømme. Heinz Ehlers' tropper er nemlig tvunget til at levere store overraskelser i de resterende to kampe.

I lørdagens opgør havde Danmark ellers gode chancer for at bringe sig foran. Især ved stillingen 0-0 i starten tredje perioden, hvor amerikanerne fik tre udvisninger. Men det blev aldrig veklset til en scoring. Det gjorde til gengæld et amerikansk powerplay midt i perioden, og derefter så amerikanerne sig ikke tilbage.

Danmark møder Sverige på mandag, og på tirsdag står danskerne så over for de regerende OL- og VM-guldvindere fra Finland. Danmark skal formentlig vinde begge kampe for at avancere.

Derimod er USA fortsat ubesejret og topper Danmarks gruppe A med maksimale 15 point efter fem kampe.

Danmark spillede en godkendt første periode, hvor de formåede at holde amerikanerne fra scoringer på trods af to danske udvisninger. Ligeledes fandt den danske førstemålmand, Frederik Dichow, formen igen efter en skidt kamp mod Tyskland.

Men den unge Frölunda-keeper blev sidst i perioden væltet af en amerikansk spiller, og det resulterede i, at Aalborg Pirates-målmanden George Sørensen startede i det danske mål i anden periode.

Frederik Dichow blev ramt af en amerikansk spiller sidst i første periode og måtte kort efter udgå fra kampen. (Foto: © KIMMO BRANDT, Ritzau Scanpix)

Heldigvis for danskerne diskede Sørensen op med store redninger i anden periode, hvor amerikanerne igen dominerede skudstatistikken, selvom de rød-hvide også kom til gode chancer undervejs. Pittsburgh Penguins-målmanden Casey DeSmith havde da også en god dag på kontoret, og derfor var kampen målløs før tredje og sidste periode.

Med to amerikanske udvisninger kort efter hinanden fik danskerne indledningsvis en stor mulighed for at bringe sig foran i 5-mod-3. Men den amerikanske defensiv lukkede ned for danskerne og gjorde det også fem minutter senere, hvor danskerne pressede på i et nyt powerplay.

USA scorede alle tre mål i kampens sidste 10 minutter. (Foto: © KIMMO BRANDT, Ritzau Scanpix)

Efter gode danske muligheder blev Morten Poulsen sendt i udvisningsboksen til stor utilfredshed for landstræner Heinz Ehlers. Amerikanerne udnyttede det danske undertal, da Cutter Gauthier sendte pucken over venstre skulder på den danske keeper til stillingen 1-0.

Med fire minutter tilbage af kampen fordoblede Alex Tuch den amerikanske føring til 2-0 på et flot trækskud, der ligeledes sad over skulderen på George Sørensen. I det sidste minut opsnappede amerikanerne pucken og scorede i tomt mål til 3-0.