Dansk ishockeystjerne er VM-klar efter økonomisk bøvl: 'Jeg glæder mig'

Nikolaj Ehlers kan deltage for Danmark ved VM i ishockey, efter at der har været tvivl om hans deltagelse.

Nikolaj Ehlers kan deltage for Danmark ved VM, efter at der har været tvivl om hans deltagelse grundet forsikring. (Foto: © NILS MEILVANG, Ritzau Scanpix)

Der må lyde et suk af lettelse på kontorgangene hos Danmarks Ishockey Union, DIU.

Landsholdets største ishockeystjerne Nikolaj Ehlers bliver alligevel klar til at spille Danmarks første VM-kamp mod Ungarn senere i dag efter flere dages tvivl som følge af manglende forsikringer.

Det bekræfter DIU over for TV 2 Sport.

Nikolaj Ehlers, der til daglig spiller for Winnipeg Jets i NHL, er lettet over, at de forsikringsmæssige forhindringer nu er passeret.

- Jeg fik det at vide kvart over 12 (dansk tid, red.), så et kvarter før deadline. Jeg er klar, så jeg glæder mig bare til at komme på isen, siger Ehlers til TV 2 Sport.

Klokken begyndte dog at nærme sig midnat for Danmarks ishockeyherrer, der fredag aften endnu ikke vidste, om de kunne gøre brug af Nikolaj Ehlers.

Nikolaj Ehlers har spillet for Winnipeg Jets siden 2015. (Foto: © Marcio Jose Sanchez, Associated Press)

Fredag forklarede landsholdets general manager, Kim Pedersen, at man var sat skakmat, da der ikke var nogen forsikringsselskaber, som vil give et tilbud på at dække Nikolaj Ehlers med de ekstra undtagelser, som VM-deltagelsen krævede.

NHL's forsikringsselskab har tegnet såkaldte "exclusions" på nogle skader, fordi danskeren har været skadet før i sæsonen. Disse undtagelser så Winnipeg Jets gerne, at det danske landshold fandt en dækning for.

Derfor har Kim Pedersen da heller ikke fået sovet meget, siden i går, da han har forhandlet intenst med Winnipeg Jets.

- Det korte af det lange er, at de har accepteret, at vi får mere tid til at få de her exclusions dækket. De har meget velvilligt taget risikoen til at starte med, siger Kim Pedersen til DR Sporten.

Dermed er der ikke tale om en endegyldig løsning, men landsholdet kan gøre brug af stjernespilleren Nikolaj Ehlers, mens Danmarks Ishockeyunion "knokler videre" i jagten på en løsning.

Kim Pedersen har arbejdet for Danmarks Ishockey Union i 22 år, men aldrig prøvet noget a la sagen med Nikolaj Ehlers.

- Jeg har prøvet forskellige udfordringer med NHL-spillere og kontrakter, og tit har der været problemer med spillere, der ikke har haft en kontrakt for eksempelvis næste sæson.

- Det er lidt nemmere med en kontrakt som Nikolajs, hvor der er to år tilbage. Det kan man forholde sig til, men ikke når der pludselig kommer exclusions ind i billedet, siger han.

Nikolaj Ehlers spiller sit fjerde A-VM, efter at han også var med i 2016, 2017 og sidste år. Han har foreløbig spillet 22 VM-kampe og lavet 17 point. (Foto: © MARTIN MEISSNER, Associated Press)
Nikolaj Ehlers spiller sit fjerde A-VM, efter at han også var med i 2016, 2017 og sidste år. Han har foreløbig spillet 22 VM-kampe og lavet 17 point. (Foto: © MARTIN MEISSNER, Associated Press)

Det danske landshold har stadig "meget svært" ved at finde den nødvendige dækning, men Winnipeg Jets har udvist stor forståelse for Nikolaj Ehlers' ønske om at spille VM for Danmark, fortsætter Kim Pedersen.

- Heldigvis er Nikolaj Ehlers super vellidt i sin klub, og det hjælper os nu. Der har været et super godt samarbejde, og det er i hvert fald ikke Winnipegs skyld, at det har taget så lang tid.

Kim Pedersen og kompagni fortsætter med at indhente løsninger. Han føler, at de kommer tættere og tættere på et punktum.

- Jeg håber, at det sker i dag. Det har jeg sagt de sidste ti dage. Men selvfølgelig giver det noget ro - særligt for Nikolaj, fordi han har fået lov til at spille.

Danmarks landstræner, Heinz Ehlers, er ligeledes glad for, at han og holdet nu kan nyde gavn af sønnike, Nikolaj Ehlers.

- Det er en enorm hjælp, at en spiller med hans kvaliteter træder ind i truppen. Og det håber jeg selvfølgelig også, at han kommer til at vise, siger Heinz Ehlers til TV 2 Sport.

Danmarks kamp mod Ungarn spilles klokken 15.20 lørdag og kan ses på TV 2 Sport.