Danske Bjorkstrand og Blue Jackets standsede stime af nederlag

Den 25-årige NHL-spiller scorede sit 13. sæsonmål.

Oliver Bjorkstrand med trøjenummer 28 fejrer sin scoring, mens Tampa Bay Lightnings mplvogter Curtis McElhinney ser til. (Foto: Chris O'Meara © Scanpix)

Den danske ishockeyspiller Oliver Bjorkstrand var natten til onsdag dansk tid igen flyvende for sin klub, Columbus Blue Jackets, i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

I mødet med Tampa Bay Lightning scorede Oliver Bjorkstrand kampens første mål, og han var dermed med til at sikre holdet en sejr på 3-1.

Det var Blue Jackets' første sejr efter fire nederlag i træk.

Efter en målløs første periode for begge hold satte Bjorkstrand pucken ind cirka midtvejs i anden periode. Holdkammeraten David Savard gjorde danskeren kunsten efter ni minutter senere.

I tredje periode forsøgte Tampa-holdet at vende resultatet, men en enkelt scoring var ikke nok, og Cam Atkinson slog sejren til Blue Jackets fast ved at score i et tomt mål.

13 mål i sæsonen

Den 25-årige danskers scoring på modstanderholdets hjemmebane Amalie Arena var Bjorkstrands 13. i denne sæson.

I sæsonens 37 kampe har Bjorkstrand desuden lavet 17 assists.

Hans rekord for antal mål i en NHL-sæson er 23 i 2018-2019, hvor han spillede 77 kampe.

En anden dansk spiller, Lars Eller, var også i aktion natten til onsdag, men han og resten af topholdet Washington Capitals tabte med 2-5 til New York Rangers, der ligger nummer seks i den østlige division.

Frans Nielsen og Detroit Red Wings lykkedes ikke med at ændre ved bundplaceringen i den centrale division. Holdet tabte således 1-4 til Florida Panthers, skriver Ritzau.

FacebookTwitter