Danske ishockeystjerner er i forrygende målhumør i NHL: 'Det er helt uhørt efter dansk målestok'

Oliver Bjorkstrand og Nikolaj Ehlers er på vej mod nye højder i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Nikolaj Ehlers (nummer 27) er brandvarm foran mål for sin klub, Winnipeg Jets. (Foto: JASON FRANSON © Scanpix)

Natten til tirsdag løb både Oliver Bjorkstrand og Nikolaj Ehlers på isen for deres respektive hold, Columbus Blue Jackets og Winnipeg Jets henholdsvis, i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Og de er begge brandvarme i den offensive fase af spillet i denne sæson, hvor de begge har lavet masser af point.

Nikolaj Ehlers har i sæsonens hidtil 32 kampe for sin klub, Winnipeg Jets, noteret sig for 15 mål og 17 assister, mens Oliver Bjorkstrand er noteret for 11 scoringer og 16 assister i 33 kampe.

Det giver førstnævnte en pointgennemsnit på 1 per kamp, mens Bjorkstrands gennemsnit er på 0,82 point per kamp.

Det giver dem begge et pointgennemsnit, der sætter kursen direkte mod et bedre pointsnit end i den hidtil bedste sæson leveret af en dansker i NHL. En sæson, som Nikolaj Ehlers stod for i 2016/17-sæsonen, hvor han som 20-årig lavede 64 point i 82 kampe - et gennemsnit på 0,78 point per kamp.

Men det overrasker ikke ishockeyekspert og talentchef i Danmarks Ishockey Union, Olaf Eller, at Ehlers og Bjorkstrand har taget spillet til nye højder.

- Dels har de en alder, hvor de stadig udvikles, dels er de ultraærgerrige og vil blive bedre hver dag, og så har de fået fornemmelsen af, at det er blevet muligt for dem at tage nye skridt. Så jeg er ikke overrasket, siger han.

Olaf Eller tilskriver duoens blomstren, at begge efterhånden har opbygget en solid erfaring i NHL samtidig med, at de har taget et par kilo på i muskelmasse.

- Begge er bærende kræfter på deres hold, og de begynder at nærme sig top-10 i NHL. Det er helt uhørt efter dansk målestok.

- Nu er Nikolaj og Oliver på vej til at sætte nye standarder, siger Olaf Eller.

Ikke skræddersyet til NHL

Både Bjorkstrand og Ehlers måler lige over 180 centimeter i højden og har en kampvægt omkring 80 kilo. Lige i underkanten for en topspiller i NHL, påpeger Olaf Eller. Men alligevel trives de to danskere i den amerikanske liga.

- Det betyder jo noget, størrelse og vægt, for at kunne tage sig frem, beskytte pucken og stå imod tacklinger. Men alligevel kan de ikke bare klare sig, men være dominerende på trods af, at de på væsentlige fysiske parametre ikke klarer sig. Det er ganske, ganske unikt.

- Det siger noget om deres helt unikke evner, at de alligevel er ved at blive topspillere i NHL på trods af, at de på ret afgørende parametre ikke er skræddersyet til det, siger Olaf Eller.

Det faktum, at de kan trives på trods af de fysiske mangler, skal tilskrives den høje spilintelligens og ærgerrighed, som de begge besidder.

- De ser spilsituationerne, hvornår de skal komme ind i dem, hvornår de skal skyde og aflevere. Der er de meget ens. Olivers skud er bedre end Nikolajs, uden at Nikolajs er dårligt, mens Nikolajs speed er bedre end Olivers, siger Olaf Eller.

Den nuværende sæson er på grund af coronapandemien afkortet, så hvert hold kun spiller 56 kampe i stedet for de vanlige 82.

FacebookTwitter