Danske klubber i pengeproblemer: Ishockey-chef vil undersøge licensregler

Odense Bulldogs er fjerde klub i økonomiske problemer i sæsonen. Forbundet vil nu se på at stramme reglerne.

Odense Bulldogs er den fjerde danske klub i økonomiske problemer i denne sæson. (Foto: Vibeke Volder © © Vibeke Volder)

Da Odense Bulldogs onsdag meldte ud, at klubben akut manglede en million kroner for at kunne fortsætte driften, var det fjerde gang i sæsonen, at en dansk ishockeyklub var i økonomiske problemer.

Torsdag var der indsamlet tilstrækkeligt med penge til, at fynboerne klarede skærene, men hos Danmarks Ishockey Union (DIU) ser man med alvor på de mange sager med klubber i pengeproblemer. Unionen har et licensudvalg som inden sæsonen godkender klubbernes økonomiske plan, og det arbejde skal muligvis strammes op, lyder det.

- Det er vores fornemmeste opgave i licensudvalget at bruge de redskaber, vi har i lovsættet og i krav til klubberne. Vi har haft udvalget og lønlofter siden 2009, og det er min påstand, at det har afværget mange ting de sidste små ti år, siger direktør i DIU, Ulrik Larsen, til DR

- Når der alligevel har været tre-fire sager i medierne, dog uden nogle klubber er væltet, så er det rigtig ærgerligt, og vi må kigge indad og anerkende, at der er noget, som vi skal kigge endnu skarpere på, siger han.

Mødes i næste uge

I næste uge mødes de danske ishockeyklubber med unionen, og her står det højt på agendaen at få drøftet, hvad man kan gøre, for i fremtiden at undgå denne slags sager, hvor klubber er truet på eksistensen som følge af pengemangel.

- Det er ikke nogen hemmelig, at vi i næste uge skal mødes i ligaforeningen, og et af de store emner på dagsordenen er, om og hvorhenne vi skal have strammet op på ligareglerne, så vi kan undgå episoder som denne.

- Jeg skal ikke sige, at vi kan fjerne alle dårligdomme ved at ændre reglerne, men vi kan i hvert fald kigge efter og se på sagerne, om der er nogle ting, som vi kunne gøre anderledes, som en hjælpende hånd til klubberne, så de bliver reddet, inden det kommer så vidt, siger Ulrik Larsen.

Før Odense Bulldogs’ problemer i denne uge har Herlev Eagles, Gentofte Stars og Hvidovre Fighters tidligere på sæsonen været i økonomisk uføre. Alle fire klubber har klaret skærene.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter