Dansker hyldes som den helt store helt: Kom bevidstløs modstander til undsætning på isen

NHL-danskeren Nikolaj Ehlers skærmede under et slagsmål en modstander, som lå bevidstløs på isen efter en hård tackling.

Mens Canadiens-spillerne (i hvidt) forsøgte af få fat i Mark Scheifele fra Winnipeg Jets, brugte Nikolaj Ehlers alle sine kræfter på at beskytte modstanderen Jake Evans, der lå bevidstløs på isen efter en hård tackling. (Foto: David Lipnowski © 2021 Getty Images)

'Et billede på medmenneskelighed'.

Internettet svømmer over med lovpris og skulderklap til den danske NHL-spiller Nikolaj Ehlers, efter at han natten til torsdag kastede sig frygtløst ud i en heroisk redningsaktion.

Med 57 sekunder tilbage af NHL-kampen mellem Ehlers' hold Winnipeg Jets og Montreal Canadiens, blev modstanderen Jake Evans knaldet i isen. Afsenderen af den hårde tackling, Ehlers holdkammerat Mark Scheifele, blev hurtigt omringet af Canadiens-spillere, der ville have fat i ham.

Men lige ved siden af lå Jake Evans bumstille på isen, og her var danske Ehlers lynhurtig til at gå ind og skærme sin modstander fra at komme yderligere til skade.

Det var synet af den bevidstløse modstander, der fik danskeren til at reagere, siger Nikolaj Ehlers efter kampen.

- Jeg håber selvfølgelig, at han er okay. Jeg skøjtede tilbage og så, at han ikke så ud til at have det godt. Når sådan noget sker, kommer der ofte klynger. Jeg prøvede bare at holde alle væk fra ham. I sådan en situation vil man undgå, at nogen falder ned over ham, siger Ehlers.

Du kan se et billede af situationen herunder:

Her ses danske Nikolaj Ehler skærme Jake Evans fra klyngen af spillere, der er oppe at slås. (Foto: David Lipnowski © 2021 Getty Images)

Efterfølgende har det vist sig, at Jake Evans pådrog sig en hjernerystelse efter skuldertacklingen. Han blev ikke kørt direkte på hospitalet, men kunne efter et sikkerhedstjek af holdets læger transporteres til spillerhotellet, hvor han nu kommer sig efter hændelsen, oplyser headcoach for Montreal Canadiens, Dominique Ducharme.

Ehlers' holdkammerat Marke Scheifele har fået fire spilledages karantæne for sin hensynsløse tackling.

Samtidig er Nikolaj Ehlers blevet udråbt til den helt store helt i situationen.

- Selvom tacklingen på Mark Scheifele var ubehagelig, kan jeg ikke stoppe med at tænke på den måde, Nikolaj Ehlers skyndte sig over og beskyttede Jake Evans fra klyngen. Det er sådan, man respekterer spillet, skriver ESPN's hockey-reporter, Emily Kaplan, på Twitter.

Hos Evans' holdkammerater var bekymringerne også mange, da de så forwarden gå i isen. Det eneste, som fyldte i tankerne, var, om Jake Evans var okay, siger Canadiens forward Paul Byron.

- Det er skræmmende. Der ligger ens holdkammerat bevidstløs på isen... Når du ser din holdkammerat, din ven, ligge sådan, er det en frygtelig følelse. Vi ønsker alle Jake det bedste og håber, at han er ok, siger Paul Byron.

  • Her bliver Jake Evans (th.) fra Montreal Canadiens tacklet hårdt i isen af Mark Scheifele fra Winnipeg Jets. (Foto: David Lipnowski © 2021 Getty Images)
  • En læge var hurtig til at komme på isen og tilse Jake Evans. (Foto: David Lipnowski © 2021 Getty Images)
1 / 2

Nikolaj Ehlers og Winnipeg Jets tabte kampen 3-5 til Montreal Canadiens i anden runde af NHL-slutspillet. Det var det første opgør i serien, hvor der spilles bedst af syv kampe. Næste kamp er klokken 01.30 natten til lørdag.

FacebookTwitter