Efter store prygl: Frederikshavn rejser sig i semifinale

Storspil af førstekæden og målmand George Sørensen hjalp Frederikshavn til en klar sejr over Herning.

Efter slutfløjtet var Hernings Tomas Sinisalo og frederikshavns Steffen Klarskov Nielsen tæt på at komme i slåskamp. (© Scanpix)

Ishockeyspillerne i Frederikshavn White Hawks har fundet tilbage på sporet, der skal føre til en forbedring af sidste sæsons DM-bronzemedaljer.

Søndag aften vandt nordjyderne overbevisende den tredje semifinalekamp mod Herning Blue Fox med 5-2, og dermed er frederikshavnerne foran med 2-1 i kampe. Det hold, der først opnår fire sejre, stryger videre til finalen.

Sejren var også Frederikshavns revanche for fredagens pinlige 1-7-nederlag i Herning, hvor grundspillets nummer to leverede en uforståeligt tam indsats.

Der var dog en helt anden intensitet over træner Peter Johanssons tropper hjemme i Scanel Hockey Arena, hvor især den farlige førstekæde og den unge målmand George Sørensen gik forrest.

Den offensive trio med Colin Vock, Adam Miller og store Mathias Bau Hansen viste vejen ved at være involveret i fire af de fem scoringer til hjemmeholdet.

Stort svigt

Allerede efter godt tre minutters spil blafrede målnettet første gang bag Herning-keeper Simon Nielsen, der blev ladt noget i stikken af sine holdkammerater.

Tomas Sinisalo opdagede ikke, at Sebastian Andersen var på vej til udskiftning, finnens aflevering blev i stedet opsnappet af modstanderne, og så kunne Bau Hansen bringe Frederikshavn i front.

I anden periode blev tingene reelt afgjort af tre Frederikshavn-scoringer på ni minutter bag Simon Nielsen, der ikke havde sin største aften i Herning-buret og blev byttet ud med Lubos Pisar før tredje periode.

Til gengæld brillerede herningenseren George Sørensen i Frederikshavns mål og sørgede for, at gæsterne aldrig fik færten af et resultat i den tredje semifinale.

Kampen sluttede med slagsmål, da Hernings Daniel Nielsen sendte hjemmeholdets Nick Olesen i isen, hvilket fik spillere på begge hold til at reagere.

Fjerde semifinale spilles på tirsdag i Herning.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve