Efter total forvirring er det endelig på plads: Danmark skal være VM-vært i ishockey

Danmark er blevet tildelt værtskabet for kvindernes VM i ishockey i 2022.

De danske ishockeykvinder kan se frem til hjemmebane ved næste VM-slutrunde. (Foto: Michael Barrett Boesen © Copyright © Michael Barrett Boesen)

Denne gang er den god nok.

Danmark bliver vært for verdensmesterskabet i ishockey for kvinder i 2022.

Det blev ellers meldt ud af Det Internationale Ishockey Forbund (IIHF) i september, at Danmark skulle lægge is til VM i 2022. Men Danmarks Ishockey Union (DIU) var bare ikke med på dén nyhed.

Det blev også trukket tilbage efterfølgende, men nu er alle enderne mødtes, og denne gang er det slået fast med syvtommersøm, at VM kommer til Danmark til august i 2022.

Det bekræfter Henrik Bach Nielsen, der er formand i DIU, til DR Sporten.

Det er første gang, Danmark bliver vært for kvinde-VM i ishockey. Det er en glad og stolt ishockey-formand, der nu kan se frem til, at Danmark er vært for endnu en VM-slutrunde, efter herrernes VM var i Danmark i 2018.

- Det er rigtig, rigtig stort.

- Jeg er meget glad, for det viser, at vi mener det, når vi siger, at vi vil fremme kvindeishockey i Danmark. Jeg tror, der er mange, der vil få øjnene op for det, når vi kommer til august 2022. Der bliver spillet 30 kampe til VM, så der bliver rig mulighed for at se god kvindeishockey, siger Henrik Bach Nielsen.

Henrik Bach Nielsen drager paralleller til 2018, hvor Danmark var vært for herrernes verdensmesterskab, og han håber, at DIU kan frembringe en lignende medlemstilgang, som unionen oplevede efter 2018.

- Der er ingen tvivl om, at der kommer et helt, helt andet fokus på ishockey både generelt og helt specifikt på kvindeishockey. Det kunne vi også se efter 2018, hvor vores medlemsfremgang har været rigtig fin siden på grund af VM.

- Der vil jeg gerne se sådan et spring for kvindeishockey også. Jeg tror, det får utrolig meget opmærksomhed til august næste år, og det skal vi være dygtige til at udnytte. Vi skal have flere unge piger til at spille ishockey, siger Henrik Bach Nielsen.

Det danske landshold har deltaget ved A-VM én gang før - i år i Canada. (Foto: Michael Barrett Boesen © Copyright © Michael Barrett Boesen)

Stolt af Danmark

Det var ikke fordi, IIHF bare hev Danmarks navn op af en hat og annoncerede VM-værtsskabet tilbage i september.

Danskerne havde vist interesse, men længere var dialogen heller ikke nået, fortæller Henrik Bach Nielsen.

Men nu er alle brikker faldet på plads i kabalen om værtskabet.

- Det blev simpelthen bare meldt ud, at VM skulle til Danmark, næsten uden, at vi var inde over det. Vi var lige så overraskede, da det stod på IIHF’s hjemmeside. Det var ikke på plads. Vi havde vist interesse for værtskabet, men det var langt fra, at VM skulle til Danmark, siger Henrik Bach Nielsen.

Danmark kunne vise interesse for at afholde VM, fordi kvindelandsholdet er rykket op i A-gruppen, som består af de ti bedste hold i verden. Det skete i 2019, og siden har landsholdet været til VM i Canada i år, hvor Danmark sluttede på tiendepladsen.

- Med vores vedtagne strategi om, at vi vil satse på kvindeishockey, så passede det godt med VM-værtskabet, hvis ellers vi kunne få økonomien til at passe. Derfor er jeg en lillebitte smule stolt over, at Danmark, med den størrelse vi har i international ishockey, i 2018 kunne afholde herre-VM og skal igen i 2022 for kvinder og for herrer i 2025.

- Vi har sat en flot dagsorden i forhold til events, siger Henrik Bach Nielsen.

Kvindernes VM i Danmark begynder 26. august 2022 og varer frem til 4. september. Hvor i Danmark kampene skal spilles vil blive meldt ud senere.

Allerede i denne uge er landsholdet i aktion i OL-kvalifikationen. Danmark møder Italien torsdag aften, Østrig om lørdagen og søndag gælder det Tyskland. Alle tre kampe vises på DRTV.

FacebookTwitter