Efteråret bød på usikkerhed og en mulig sæsonaflysning: Nu kigger Lars Eller frem mod Stanley Cup-trofæet

Den nordamerikanske ishockeyliga NHL starter den nye sæson den 13. januar.

Den danske ishockeystjerne Lars Eller ser frem mod en ny sæson med sit hold, Washington Capitals, der skal forsøge igen at vinde Stanley Cup-trofæet. (Foto: NILS MEILVANG © Ritzau Scanpix)

Normalt ved ishockeyspillere og andre sportsudøvere nogenlunde, hvornår deres respektive sæsoner starter. På den måde ved udøverne, hvornår de har ferie, hvornår optakten til sæsonen skal intensiveres, og hvornår et eventuelt trofæ skal hjem til trofærummet.

Men det er ikke nogen hemmelighed, at corona-situationen har vendt op og ned på alting. Og det har den bestemt også i den nordamerikanske ishockeyliga NHL, hvor klubber og spillere hele efteråret har levet i usikkerhed omkring, hvornår sæsonen skulle starte.

Det har den danske ishockeystjerne i Washington Capitals, Lars Eller, mærket. Han har i løbet af efteråret ikke vidst, om sæsonen skulle starte i november, december, januar, eller om den overhovedet blev til noget.

I december kom datoen heldigvis på plads. Den 14. januar lægger Lars Eller og Washington ud mod Buffalo Sabres i en NHL-sæson, der ikke er, som den plejer at være. De canadiske hold bliver for eksempel inddelt i deres egen gruppe for at minimere lange rejser til kamp.

10 dage før sæsonen for alvor begynder, kan Lars Eller kigge tilbage på et efterår, som både har været vanskeligt og usikkert.

- Det har været vanskeligt på den måde, at vi i mange måneder ikke vidste, om vi kom til at spille.

- Det der med at kunne forberede sig og gradvist øge intensiteten og gøre sig klar, det har man ikke rigtigt kunnet, siger Lars Eller.

Lars Eller (til venstre) og Washington Capitals røg i den seneste NHL-sæson ud i kvartfinalen, da holdet over fem kampe tabte til New York Islanders. (Foto: Brad Mills © Scanpix)

Blandt de bedste hold i ligaen

En af grundene til, at afgørelsen om den nye sæson trak i langdrag, var en overenskomstaftale mellem spillerforeningen og NHL, som blev indgået tilbage i sommer.

- Da vi fornyede aftalen, adresserede vi de problemstillinger, som vi vidste, at coronaen ville give i forbindelse med en faldende omsætning.

- Så afsluttede vi sæsonen (i september, red.), og så gik der ikke mange måneder, før NHL kom tilbage og pludseligt indikerede, at de ville lave om på aftalen. De indikerede, at sæsonen kunne komme i fare, fortæller Lars Eller.

Det var frustrerende for Eller og de andre NHL-spillere, som blandt andet havde indvilget i at spille i lukkede ’corona-bobler’ i Toronto og Edmonton for sikkert at få afsluttet den seneste sæson.

- Vi tog væk fra vores familier i mange uger, og vi havde egentlig givet os på en masse ting og på vores løn. Og så lige pludselig at få at vide, at NHL ikke var sikre på, at de ville leve op til aftalerne. Det var både en frustrerende og usikker periode.

NHL har heldigvis for spillerne levet op til aftalerne, så nu er der bare for Lars Eller og kompagni at kigge frem mod den kommende sæson. En sæson, som igen bliver uden tilskuere.

- Vi er vant til at spille i udsolgte arenaer de fleste steder. Det er et element, som kommer til at mangle. Noget energi og atmosfære, som man er vant til at have. Det bliver tomt på en eller anden måde.

- Jeg håber selvfølgelig, at vi når at komme til at se fansene tilbage i arenaerne, når myndighederne mener, det er forsvarligt igen, siger Lars Eller.

Lars Eller vandt i 2018 Stanley Cup-trofæet med Washington Capitals. Det var han den første dansker til at gøre. (Foto: Jens Dresling © Ritzau Scanpix)

Men trods manglende fans, usikkerheder, frustrationer og en mulig aflyst sæson, så er målet for sæsonen klart. Washington Capitals skal sikre Stanley Cup-trofæet, som Lars Eller og holdet gjorde det i 2018. Trofæet, der gives til vinderne af NHL.

- Jeg har de samme mål og forventninger, som jeg har haft hvert år, siden jeg kom til Washington. Vores mål er at nå slutspillet først og fremmest, og når vi har nået det, så skal vi vinde en Stanley Cup til.

- Jeg forventer, at vi ligger med blandt de bedste hold i ligaen. Jeg føler stadigvæk, at det er der, vi hører til, siger Lars Eller.

DANSKERE I NHL

  • I sidste sæson fik i alt ni danskere spilletid i NHL

  • Lars Eller, Washington Capitals

  • Oliver Bjorkstrand, Columbus Blue Jackets

  • Frans Nielsen, Detroit Red Wings

  • Patrick Russell, Edmonton Oilers

  • Mikkel Bødker, Ottawa Senators

  • Alexander True, San Jose Sharks

  • Joachim Blichfeldt, San Jose Sharks

  • Frederik Andersen, Toronto Maple Leafs

  • Nikolaj Ehlers, Winnipeg Jets

FacebookTwitter