Er det 1. april? 26 timer før afgang blev landsholdet kaldt ind i et mødelokale: 'VM er aflyst... igen'

For anden gang på et år har corona aflyst kvindelandsholdets første deltagelse ved et A-VM i ishockey.

Danmarks ishockeykvinder må igen væbne sig med tålmodighed efter, at A-VM er blevet aflyst nok engang. (© Tonni Paibjerg/Danmarks Ishockey Union)

Et deja-vu af den knap så fede slags.

Faktisk ved Malene Clarin Frandsen ikke helt, om det er gået op for hende endnu, at hun og holdkammeraterne på Danmarks ishockeylandshold torsdag morgen skulle pakke bilen i stedet for at boarde en flyver med kurs mod Canada og A-VM.

Danskernes helt store mål siden den historiske oprykning til A-gruppen i 2019 led et knæk, da coronapandemien aflyste slutrunden sidste år og onsdag måtte det internationale ishockeyforbund (IIHF) igen melde pas.

- Jeg stivnede og troede ikke på det. Jeg var helt i chok. Det skulle lige ind og vende. Vi var så tæt på, siger Malene Clarin Frandsen til DR Sporten.

Kufferten stod vitterlig færdigpakket på hotelværelset med både tøj og spirende forventninger, da holdet i går blev kaldt ind i et mødelokale og fik den nedslående nyhed.

- Vi føler, at der hviler en forbandelse over det A-VM, siger landsholdsspilleren.

Heller ikke landstræner Peter Elander kunne forstå, at VM igen var blevet aflyst.

- Man troede, at det var 1. april. 26 timer før vi skulle flyve ud af Danmark, kom beskeden, siger Peter Elander.

Det ramte hårdt efter en periode, hvor holdet har gennemgået en stor udvikling, men da tårerne var tøret af kinderne, blev fokus hurtigt rettet på det, der venter, og svenske Elander er meget imponeret over sit landsholdskuld.

- For mange af dem er et A-VM den største oplevelse i karrieren, og måden holdet bearbejdede det på i går viser virkelig, at vi har en stærk gruppe. Vi har haft en god måned, hvor vi tvang Sverige i overtid og slog Tjekkiet og Ungarn. Holdet har rykket sig meget, så hvis der kommer et VM senere i år, bliver vi kun bedre til den tid, siger Peter Elander.

Malene Clarin Frandsen var med, da Danmarks ishockeykvinder i 2019 for første gang nogensinde rykkede op i A-gruppen. Sidste år var holdet forberedt på, at slutrunden balancerede snublende tæt på en aflysning, men denne gang sad hun 'mentalt allerede på flyveren'.

- Det var nemmere at acceptere i 2020, men i år følte vi, at alt var pakket og klar, timet og tilrettelagt. Det er helt klart en hårdere mavepuster, siger Malene Clarin Frandsen.

En lille åbning senere på året

Selvom Malene Clarin Frandsen og de danske ishockeykvinder lige nu bearbejder skuffelsen, kan der være gode nyheder på vej.

Midt i virvaret åbnede René Fasel, præsident i det internationale ishockeyforbund (IIHF), for, at der arbejdes på alternativer.

- Aflysningen betyder ikke, at vi ikke kommer til at have et kvinde-VM i 2021. Vi skylder alle spillere, der så frem til at komme tilbage på isen efter så vanskeligt et år, at vi gør alt i vores magt for, at turneringen kan flyttes til nye datoer og blive afviklet i år, sagde René Fasel.

Så må vi se, om det bliver til noget.

Malene Clarin Frandsen har før stået skuffet og frustreret med en kuffert i den ene hånd og et VM-boardingkort i den anden.

Men hvad er det man siger - tredje gang er lykkens gang?

FacebookTwitter