Esbjerg vil have færre udlændinge

Esbjerg vil fra næste sæson skære ned i antallet af udlændinge i truppen, og håber at ligarivalerne vil følge trop.

Esbjerg Ishockey vil fra næste sæson skære ned på antallet af udlændinge i truppen. (Foto: Jørgen Jessen © Scanpix)

Esbjerg vil gå forrest i bestræbelserne på at begrænse antallet af udlændinge i den bedste danske ishockeyliga.

Netop nu har de ni klubber i Isligaen mere end 90 udlændinge i trupperne, og det går ud over både klubbernes økonomi og de danske talenter, mener man i Esbjerg.

Derfor vil klubben, der i år har 12 udlændinge i truppen, skære ned i antallet til næste sæson.

- Vi føler i Esbjerg, at omfanget af investeringen i udenlandske spillere er med til at dræne kassen i en sådan grad, at vi er nødt til at gøre noget. Derudover gør vi det også for at styrke vores talentudvikling, og i det hele tager fokusere mere på danske spillere, siger Esbjergs formand Flemming Haahr til DR Sporten.

Vil gerne have loft

Han håber, at det trods flere kuldsejlede forsøg kan lykkes klubberne i Isligaen at nå til enighed om en øvre grænse for antallet af udlændinge i trupperne.

- Vi vil drøfte det her med de øvrige klubber, og dernæst inddrage Danmarks Ishockey Union og forsøge den vej rundt at finde et fælles fodslaw. Vi er fuldt ud klar over, at hvis vi er den eneste klub, der gennemfører det her, så er vi i stor, stor fare for at være en klub, der får særdeles store sportslige øretæver fremover at vi fremover, siger Flemming Haahr.

SønderjyskE tvivler

Hos de danske mestre fra SønderjyskE stiller man sig dog tvivlende overfor, om færre udlændinge vil have den ønskede effekt for klubberne.

- Jeg tror ikke på, at man ved at skære ned på antallet af udlændinge, får et mindre spillerbudget. Andre lande har prøvet det tidligere, og det gør jo så bare, at de lokale spillere stiger i værdi og bliver mere eftertragtede, siger SønderjyskEs manager, Søren Stockfisk, til DR Sporten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk