Finale-forbandelsen blev brudt: ’Det betyder alverden for Aalborg’

Julian Jakobsen var med sine to mål med til at sikre DM-guldet til Aalborg Pirates, og det betyder meget for ham.

Aalborg Pirates Julian Jakobsen med pokalen efter sejren i 6. DM finale i ishockey mellem Aalborg Pirates og Herning Blue Fox i Cool East Arena, Aalborg, tirsdag 24. april 2018.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Når man er fra Aalborg og har været med til at opleve flere af de finalenederlag, som holdet er løbet ind i siden seneste triumf i 1981, så er det en kæmpe forløsning, når man kan være med til at spille DM-guldet hjem til Aalborg Pirates tirsdag aften.

Sådan var det for Julian Jakobsen, der er vendt hjem fra udlandet, for at hente guldet til Nordjylland. Nu er det lykkes.

- Det betyder alverden for Aalborg. Der har været så mange skuffelser. Det er sgu marginaler, men det gælder også om at holde hovedet koldt. Folk var begyndt at tvivle på os, men vi stolede på konceptet, forklarer Julian Jakobsen.

Der var ellers rigeligt med pres på. Aalborg Pirates havde vundet de tre første finalekampe over Herning Blue Fox, men da de så tabte de næste to, begyndte man at tale om, hvorvidt finaleforbandelsen igen havde ramt nordjyderne.

Eller medierne gjorde i hvert fald, fordi det var ikke det store samtaleemne blandt spillerne.

- Jeg havde bestemt mig for, at det skulle være i dag. Det er måske let nok at sige, men det var i dag, at det skulle være. Resultatet viser det også. 6-1 er overlegent, forklarer Julian Jakobsen.

Aalborg Pirates vandt finaleserien med 4-2 over Herning Blue Fox. Tidligere på året blev Pirates også pokalmestre.

Facebook
Twitter