For første gang nogensinde booker Danmark 'nærmest uopnåelig' OL-billet

Det danske kvindelandshold i ishockey skal til OL for første gang nogensinde.

Danmarks målvogter Cassandra Repstock-Romme (til venstre) og Michele Brix jubler, efter kvalifikationen er kommet i hus. (Foto: nordphoto GmbH / Hafner via www. © imago images/Nordphoto)

Lørdag fik de skøjtet sig et skridt nærmere OL-billetten, og søndag blev den så sikret.

Med stillingen 2-2 på tavlen efter de tre perioder i det danske kvindelandshold i ishockeys sidste gruppekamp i OL-kvalifikationen mod Tyskland, kunne de være fløjtende ligeglade med, at de efterfølgende tabte på straffeslag til naboerne fra syd.

Det ene point, som et uafgjort resultat efter ordinær spilletid giver, var nok til, at de danske hockeykvinder kunne smide armene i vejret som vindere af kvalifikationspuljen. Så nu er det med at finde den helt tykke sprittusch frem og sætte kryds i kalenderen i februar måned, hvor vinterlegene finder sted.

- Det er kæmpestort. Lige nu har jeg slet ikke ord for det, det er mange timers arbejde, der kulminerer, så det er kæmpe stort og meget, meget rørende, siger landsholdets viceanfører og ene målscorer Malene Frandsen.

Billetten til OL har tidligere været tæt på, men aldrig før har den været så meget indenfor rækkevidde, som den var forud for opgøret mod Tyskland. Forløsningen over endelig at sikre landsholdets første kvalifikation er derfor stor.

- Det er noget, vi har drømt om længe. Vi har været tæt på før, og nu står vi så endelig her. Det er klart det største, vi kan opnå i vores ishockeykarriere, der er slet ikke ord for det, siger Malene Frandsen.

I de første to kampe af årets OL-kvalifikation vandt det danske landshold med henholdsvis 1-0 og 4-0 over Østrig og Italien. Derfor toppede de inden dagens opgørkvalifitionsgruppe og kunne også ane OL-deltagelsen ude i horisonten.

Det startede dog ikke alt for godt for de danske kvinder. Først kom tyskerne foran med 1-0 og siden også 2-0. Men i slutningen af anden periode reducerede Danmark, og i begyndelsen af tredje periode udlignede de.

Derfra var det en tæt kamp, og selvom tyskerne ad flere omgange pressede på, og endda også tog målvogteren ud af spil for at trykke endnu mere på for en scoring, lykkedes det aldrig. At Malene Frandsen og kompagni derfor i sidste ende tog det ene point, inden de tabte kampen i straffeslagskonkurrence, kom derfor som en stor lettelse.

- Det var en hård kamp, det er der ingen tvivl om. Tyskerne kom med alt, hvad de havde. Det var rigtig hårdt, siger Danmarks viceanfører.

'Nærmest umulig præstation'

Inden OL-kvalifikationsturneringen gik i gang, var det dog ikke danskerne, men det tyske landshold der blev spået de største chancer for at komme til OL.

Derfor glæder Mikkel Sansone Øhrgaard, der er chef de mission for det danske OL-hold i Beijing, sig også særligt meget over kvindernes OL-billet.

- Det er fuldstændig formidabelt, hvad de danske ishockeykvinder netop har præsteret. Vi har i Danmark registreret 215 kvinder mellem 18 og 40 år, der spiller ishockey, og 23 af dem skal nu til vinter-OL i Beijing.

- Det er nærmest en umulig præstation, men med den rette dosering af talent og hårdt arbejde er målet om OL-kvalifikation nået, siger Mikkel Sansone Øhrgaard ifølge Ritzau.

Derfor skal kvalifikationen da også fejres, inden det danske landshold sætter sig på en bus og rejser hjem fra den tyske by Füssen i morgen.

- Vi skal hygge os, have noget champagne og så skal vi nyde, at vi har opnået det næsten upnåelige - så der skal være fest. Så må i morgen være i morgen, siger Malene Frandsen.

Michelle Weis, Josefine Persson og Josefine Jacobsen jubler over den ene scoring mod Tyskland, som Danmark sikrede OL-kvalifikation mod ved at spille uafgjort. (Foto: nordphoto GmbH / Hafner via www. © Ritzau Scanpix)

Når pulsen er faldet ned og den ekstatiske jubel har lagt sig en smule, kan de danske kvinder så begynde at se frem mod OL i Beijing. Her kommer de til at møde nogle af verdens absolut bedste ishockeynationer, og selvom de har store forhåbninger og også gerne vil levere et godt resultat, vil de først og fremmest sørge for at få en god oplevelse.

- Vi skal nyde at være til OL og suge alt til os. Det bliver måske første og sidste gang, så vi skal nyde det.

Herrelandsholdet også kvalificeret

I forvejen er Danmarks mandlige ishockeylandshold kvalificeret til vinter-OL, og der er derfor lagt op til historiens højeste danske deltagerantal, når vinterlegene afvikles i Beijing i februar.

Ligesom for kvinderne er det første gang, det mandlige ishockeylandshold er kvalificeret til OL, og hvor meget det betød, var ikke til at tage fejl af, da de i august bookede billet til legene.

- Det her er det største nogensinde i dansk ishockey, og at kunne være en del af det, det er fedt.

- Det er røvfedt. Det kan ikke være større. Det er en drøm. Det var det, vi kom her for og har arbejdet for hele sommeren, så at stå her nu med en OL-billet, det kan ikke være større, sagde Nikolaj Ehlers, da Danmark besejrede Norge og sikrede OL-kvalifikationen.

Nu følger de danske kvinder så trop med endnu en kvalifikation til OL, og at Danmark skal repræsenteres af hele to ishockeyhold vækker derfor stolthed hos den danske chef de mission.

- I DIF vil vi gerne klappe Danmarks Ishockey Union på skulderen. Vi har aldrig tidligere haft et dansk ishockeyhold med ved vinter-OL. Nu har vi to, og det kan vi nærmest kalde for dobbelt historisk, siger Mikkel Sansone Øhrgaard

FacebookTwitter