Frans Nielsen fandt nettet og rundede milepæl i NHL

Den danske veteran scorede sit femte mål i denne sæson, da han styrede et langskud ind bag Edmontons målmand.

Frans Nielsen var en medvirkende årsag til, at Detroit Red Wings hentede en vigtig sejr mod Edmonton Oilers. (Foto: Codie McLachlan © Scanpix)

33-årige Frans Nielsen åbnede scoringen, da Detroit Red Wings natten til mandag dansk tid vandt 4-0 på udebane mod Edmonton Oilers i den nordamerikanske ishockeyliga NHL.

Godt tre minutter inde i første periode rettede Frans Nielsen et skud så præcist af, at pucken røg ind bag Edmontons målvogter Cam Talbot.

Kampen vil ikke blot blive husket for danskerens scoring, men også for at nå milepælen 700 kampe i NHL. Det er Frans Nielsen den første dansker til at gøre

- Jeg vidste ikke engang, at den gik ind, så jeg tror, du kan kalde det held, siger Frans Nielsen til NHL's hjemmeside efter kampen.

Det var danskerens femte scoring i denne sæson. Sammenlagt er han dermed oppe på 141 mål i sin karriere i verdens bedste ishockeyliga.

En håndfuld minutter efter Nielsens åbningsmål udbyggede Gustav Nyquist Detroits føring til 2-0, og med en enkelt scoring i både anden og tredje periode af henholdsvis Martin Frk og Anthony Mantha endte opgøret med en overlegen sejr til Detroit.

Edmonton Oilers havde 33 skud på mål, men tjekken Petr Mrazek i Detroits mål kom i vejen for samtlige forsøg.

/ritzau/