Frans Nielsen ’straffer’ modstandere: ’Han er den absolut bedste i den disciplin’

Danske Frans Nielsen udbyggede sin rekord i scoringer på straffeslag med endnu en scoring i nattens kamp for Detroit Red Wings.

Frans Nielsen er spilleren med flest mål på straffeslag i NHL-historien. (Foto: Rick Osentoski © Scanpix)

I nat gjorde han det igen ham Frans Nielsen. Afgjorde en kamp med den sidste scoring i straffeslag. En præstation som måske for nogen kan lyde simpel, men når man går mere ned i detaljer, så står det klart, at danskeren er speciel på det område.

Det var nemlig hans 48. scoring i straffeslagsafgørelse, hvilket er en udbygning af sin egen NHL-rekord. Ingen anden har været så effektiv i straffeslag som danskeren.

- Det er en fuldstændig uhørt præstation af en dansker. At være bedst i en disciplin i NHL – den største ishockeyscene overhovedet – er unikt, forklarer ishockeyeksperten Olaf Eller.

- At være den absolut bedste spiller i en enkeltstående disciplin er meget meget imponerende. Straffeslagene er jo i mange tilfælde kampafgørende, siger han.

Når man har sat 48 scoringer ind på det højeste niveau, og heraf er 22 af dem kampafgørende, så er det ikke bare fordi, man er heldig. Det er fordi, at Frans Nielsen besidder noget helt specielt.

- Han har en formidabel evne til at læse modstandernes målmand og en meget hurtig skudafvikling. Han har et favorittræk, men arbejder med flere variationer. Og det er det, der gør ham så god, forklarer Olaf Eller.

Når NHL-kampe efter de tre gange 20 minutter er uafgjorte, så slutter det ikke bare der. Kampen går efterfølgende i overtid og dernæst i straffeslag. Der skal altid findes en vinder, og derfor er værdien af Frans Nielsen helt utrolig stor.

- Det er vigtigt at have en mand som Frans Nielsen på holdet, som kan sikre mange point, når kampene går i straffeslag. Han har afgjort straffeslagene 22 gange og scoret over 40 mål. Det er et helt vildt vigtigt aktiv at have, siger Olaf Eller.

- Han har jo som den eneste dansker overgået nogle af sportens allerstørste navne, og det er jo ganske unikt. Han er jo ikke bare stor i Danmark, han er også megastor derovre, forklarer han.

Med Frans Nielsens scoring vandt Detriot Red Wings over Philadelphia Flyers efter stillingen 4-4 ved ordinær spilletid.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk