Gentofte færdig i isligaen: Får ikke licens til ny sæson

I næste sæson kommer den bedste danske ishockeyrække til at bestå af 10 hold.

Gentofte Stars er ikke at finde i Metal Ligaen i næste sæson. Holdet har ikke fået licens til ligaen. (Foto: Jan Korsgaard © Scanpix)

Gentofte Stars er fortid i den bedste danske ishockeyrække, Metal Ligaen. Klubben har ikke fået godkendt sin ansøgning om licens til næste sæson og må derfor en tur i 1. division. Det bekræfter Danmarks Ishockey Union (DIU) overfor DR.

- Vi har vurderet, at det Gentofte har præsenteret for licensudvalget, ikke har en økonomisk soliditet til, at man ville kunne gennemføre en kommende sæson i ligaregi. Det er på baggrund af en vurdering af de oplysninger, som Gentofte selv har sendt os. Vi har drøftet det med Gentofte og er kommet frem til, at der ikke økonomisk opbakning i en sæson i Metal Ligaen i 18/19, siger Henrik Ørsted Rasmussen, der er formand for licensudvalget.

Dermed bliver isligaen reduceret fra 11 til 10, når den nye sæson går i gang efter sommerferien.

- Der var 11 ansøgere til at deltage i Metal Ligaen for sæsonen 2018/19. Der er givet 10 licenser, og Gentofte har ikke fået licens på baggrund af den ansøgning, de oprindeligt indgav.

- Der kommer til at være 10 hold i næste sæson. Der er givet 10 licenser, og ansøgningsproceduren er afsluttet. Der er ikke længere mulighed for at ansøge om at deltage i Metal Ligaen i næste sæson. Der er ikke noget erstatningshold for Gentofte, siger Henrik Ørsted Rasmussen til DR.

Kigger klubber over skulderen

I den netop overståede sæson har flere klubber været i økonomiske problemer. Odense, Herlev og Hvidovre har alle klaret skærene, mens Gentofte altså ikke har kunnet overbevise licensudvalget.

Selvom man i forbundet ikke forventer, at der kommer flere problemer i næste sæson, kan nogle nok godt forvente, at der bliver holdt ekstra øje med dem.

- Licensudvalget har mulighed for at kigge klubberne over skulderen i løbet af sæsonen, og der er nogle klubber, som vi helt sikkert gerne vil holde hånd i hanke med i løbet af efteråret for at se, om man lever op til forudsætninger for at kunne gennemføre en sæson. Den mulighed kan og vil vi måske gøre brug af.

- På baggrund af det materiale licensudvalget har modtaget, har jeg ikke nogle forventninger om, at nogle klubber kommer i økonomiske problemer med at gennemføre sæsonen. Men jeg kan ikke stille nogen garanti, siger Henrik Ørsted Rasmussen.

10 hold har fået licens til isligaen i næste sæson. Det er Esbjerg Energy, Frederiks White Hawks, Herlev Eagles, Rungsted Seier Capital, Herning Blue Fox, Hvidovre Fighters, Odense Bulldogs, Rødovre Mighty Bulls, Aalborg Pirates og Sønderjyske.

Facebook
Twitter