Tre gyserkampe venter: Danmark taber VM-dyst til Tyskland

Efter ishockeynederlaget til Tyskland spidser kampen om en kvartfinale til for Danmark.

Tyskland var en skøjte foran det danske landshold i det meste af VM-kampen. (Foto: Imago © IMAGO/ActionPictures)

Før VM-kampen startede brandalarmen. Efter Danmarks ishockeyopgør mod Tyskland lød et andet alarmsignal.

Landsholdet tabte knebent 0-1 til nabolandet mod syd i, hvad der blev beskrevet som et nøgleopgør for Danmarks videre færd ved VM i Finland.

Kampen var meget jævnbyrdig, men i sidste ende var de danske spillere ikke skarpe nok, forklarer Jesper Jensen Anbo i sin analyse af de 60 minutters isdans.

- Vi spiller kampen nogenlunde, som vi vil. Vi har nogle gode chancer til at udligne og få point, men vi mangler marginaler, skarphed og effektivitet. Vi må gøre de små ting bedre. Der er stadig tre kampe tilbage, siger han til TV2 Sport.

Holdkammerart Nikolaj Ehlers er enig med ovenstående udlægning i et interview med TV2 Sporten efter kampen. Danmark spillede en fin kamp, men formåede ikke at 'skabe nok trafik' foran tyskernes mål.

- Vi har spillerne til at gå videre og levere gode resultater. Vi taber 1-0 i dag, og det er selvfølgelig noget lort. Det er de lette ting, vi skal gøre bedre. Så det kommer den franske målmand til at opleve, fortæller han og hentyder til danskerne kommende modstander.

En sejr over Tyskland havde været guld værd, da de er et af de hold, landstræner Hanz Ehlers og co. skulle forsøge at slå i kampen om en kvartfinaleplads ved VM. Det mener DR Sportens ishockeyekspert Olaf Eller. Han understreger dog, at Danmark har en stor ære af opgøret.

- Vi har et godt forsvarsspil og et godt målmandsspil. Det er altid et godt fundament til at vinde ishockeykampe, siger han.

Med nederlaget ser det dog i stedet ud til at blive et tæt løb mod Slovakiet for Danmark, da tyskerne på tredjepladsen er så godt som sikret en af de fire kvartfinalepladser fra gruppe A. Schweiz og Canada indtager første- og andenpladsen.

Julian Jakobsen var tæt på at overliste den tyske målvogter, men Danmark var for uskarpe i angrebsfasen. (Foto: Imago © IMAGO/ActionPictures)

Flere til at udnytte mulighederne

Hockeyslaget var dog tæt på ikke at blive til noget. Kort før det oprindelige starttidspunkt, blev alle i Helsinki Ice Hall evakueret, da brandalarmen gik i gang.

Det viste sig, at der havde været ild i en centralstøvsuger tæt på danskernes omklædningsrum. Der kom styr på situationen, og kampen kunne begynde godt halvanden time senere.

Danmark startede fremragende, men tyskerne skøjtede sig langsomt i kontrol. Jævnbyrdigheden førte til en stillingskrig, som strak sig helt ind i anden periode.

Her var først Frans Nielsen og siden Nikolaj Ehlers tæt på at kombinere sig igennem til et mål, men den tyske målvogter stod i vejen begge gange. Men med otte minutter igen af anden periode gik det galt.

Tyskland udnyttede en overtalssituation efter en dansk udvisning, og Marc Michaelis scorede til 0-1.

I tredje periode forsøgte Heinz Ehlers sig med forskellige angrebskæder. Det hjalp, og Danmark satte sig tungt på de sidste 20 minutters hockey. Masterplanen kastede dog intet mål af sig, og i stedet tabte Danmark for anden gang ved VM få dage efter 0-6 nederlaget til Schweiz.

Ifølge Olaf Eller er det bekymrende, at danskerne ikke formår at score flere mål. Siden 9-1-sejren over Kasakhstan har Heinz Ehlers mandskab skudt pucken i mål to gange, så det skal der arbejdes på at forbedre.

- Danmark skal arbejde på at få folk ind foran mål, for så er det en målchance. På det seneste har der ikke været nogen angriber foran målvogteren til at udnytte mulighederne, forklarer han.

- Power play-spillet går lidt for langsomt. Det skal de prøve at se om de kan løse mod Frankrig. Det betyder, at når Danmark er i overtal, skal pucken glide hurtigere mellem spillerne, så det ikke er så nemt for modstanderholdet at læse, hvad der kommer til at ske.

Danmarks vej mod kvartfinalerne er nu meget centreret omkring opgøret mod Slovakiet, som Heinz Ehlers mandskab møder på tirsdag. Først skal hockeyherrerne dog koncentrere sig om Frankrig, der venter på lørdag.

Ifølge DR Sportens ishockeyekspert er danskerne favoritter, men hockeyherrerne kan også sagtens løbe ind i et nederlag.

- Danmark står stadig et ganske fint sted i forhold til kvartfinalerne. Men vi skal se, om vi kan tvinge nogle marginaler ud af vores angrebsspil. Det bliver en tæt kamp om den sidste plads.