Herning bliver knust i ny kvindelig ishockeyrække: ’Det er for tidligt, at vi deltager’

Efter sommerferien oprettede Danmarks Ishockey Union en landsdækkende liga.

Mathilde Fogh Friedrich og Trine Starup spiller sammen hos bundholdet Herning IK. (Foto: PRIVATFOTO)

Efter sommerferien har Herning IK’s kvindelige ishockeyhold ikke vundet en eneste kamp. De har scoret ét mål og lukket 88 mål ind i de første syv kampe, som de har spillet i den nye, landsdækkende ishockeyturnering, der blev lanceret efter sommerferien.

Med oprettelsen af den landsdækkende liga er modstanderne i grundspillet pludselig på et helt andet niveau end tidligere, når turen blandt andet går til Herlev og Hvidovre, der til sammen kan mønstre en tredjedel af de spillere, der senest var udtaget til landsholdet: Et landshold, der til dagligt spiller på øverste internationale niveau.

Til sammenligning har Herning IK givet istid til spillere, som er helt ned til 13 år i kampene mod de sjællandske hold.

Derfor er Herning IK-spilleren Trine Starup nu blevet i tvivl, om det overhovedet giver mening at deltage i den nye, landsdækkende række, hvor holdet fungerer som prygelknabe for særligt de to, sjællandske storhold, der har delt mesterskaberne mellem sig de seneste 15 år.

- Det er for tidligt, at vi deltager i den landsdækkende række. Det er svært at følge med, men vi kæmper for det og forsøger at spille ishockey, så det er sjovt for alle. Men det kan godt være svært, når vi altid kommer hjem med et nederlag. Vi forsøger at sætte os nogle mål fra kamp til kamp, og så er vi glade, hvis vi kun har lukket syv mål ind i stedet for 15, siger hun.

Holdets træner, Carsten Frandsen, indrømmer også gerne, at det kan være hårdt at stå på bænken, når puckene svirper ind bag målvogteren.

- Det er aldrig rart at tabe stort. Og det er ikke rart at være vidne til. Men jeg synes da, at det går den rigtige vej for os hele tiden, siger han.

Skal ikke ekskluderes

Men selvom træneren mener, at det går den rigtige vej, så er der stadig langt til at kunne imponere de danske mestre fra Hvidovre.

Midtjyderne har tabt 21-0 og 11-0 i de to opgør, som klubberne har spillet mod hinanden i denne sæson.

Derfor er det begrænset, hvor meget udbytte mesterholdet får af kampene, siger Hvidovres kaptajn, Simone Hammer.

- Det giver mening for os at spille kampene, fordi vi kan bruge nogle af vores yngre spillere fra andenholdet. Kigger vi isoleret set på det sportslige, så giver det ikke supermeget mening for os at spille kampene. Men selvfølgelig skal Herning IK være med. Vi skal ikke ekskludere dem, fordi de ikke har niveauet. Jeg er sikker på, at det nok skal komme, siger hun.

Den holdning deler Hernings målvogter Mathilde Fogh Friedrich.

- Vi kan mærke på vores hold, at det går bedre og bedre, efter vi er kommet længere ind i turneringen. Vi taber 21-0 i det første opgør mod Hvidovre, men i det næste taber vi kun 11-0. Det er en stor forskel, og vi lærer en masse hele tiden, siger hun og fortsætter:

- Vi udvikler os, selvom vi taber stort. Men selvfølgelig kan det diskuteres, om vi taber for stort, og om vi har niveauet til at være med i rækken.

For tidligt at droppe projektet

Hos Danmarks Ishockey Union har de også lagt mærke til den store forskel på top- og bundholdene i den landsdækkende liga.

Men det er endnu for tidligt at konkludere, at formatet ikke fungerer, siger Kim Pedersen, der er ligachef i unionen.

- Det er for tidligt at slå op i banen og konkludere, at det nye format ikke fungerer, siger han og tilføjer:

- Men vi skal selvfølgelig evaluere tingene efter sæsonen. Vi skal ikke bare blindt fortsætte og blive ved at se resultater, hvor der bliver vundet med ti, 15 eller 20 mål de næste mange år. Det er der ikke meget udvikling i.

Sidste år var den danske liga delt i en øst- og en vestrække. Her sluttede Herning IK sidst i den vestlige række med en målscore på 2-104 efter 12 kampe.

FacebookTwitter