Herning satser på danskere og fire andre ting at holde øje med i isligaen

Kan Rungsted udfordre de jyske mandskaber, hvor især Herning ser stærke ud? Det er blot et af spørgsmålene inden den nye ishockeysæson.

Sommeren er forbi nu og udover at være starten på omkvædet af CV. Jørgensens ’Sæsonen er slut’, så er det også en klar indikator for, at ishockeyligaen er ved at være tilbage.

Fredag går det hele i gang, når ligaens ti hold spiller sæsonens første kamp. Men hvad skal vi forvente af den nye sæson?

Svingdørene har ikke stået stille rundt omkring i de danske klubber i sommerpausen. Spillere har forladt Metalligaen, og nye er kommet til. De danske mestre fra Aalborg Pirates tager sig for eksempel helt anderledes ud, end de gjorde i sidste sæson.

Og samtidig er ligaen blevet skåret ned til ti hold, efter at Gentofte Stars har måttet trække sig fra ligaen.

Her er fem ting, som er værd at holde øje med i den nye sæson ifølge DR Sportens ishockeykommentator Frederik Lindved:

- Jeg glæder mig virkelig til at se Hernings danske stamme. De har fået samlet et helt vildt hold af danske drenge, hvor de blandt andet har fået Herningdrengen og landsholdsspiller Morten Poulsen hjem efter syv sæsoner i udlandet. Han var den bedste spiller i ligaen, da han forlod Danmark.

- De har også hentet Kristoffer Lauridsen og Joachim Linnet hjem fra Frederikshavn, og dertil kan man nævne Daniel Nielsen, Lasse Lassen, Simon Nielsen, Anders Poulsen, Markus Jensen og Nicolai Weichel – det er meget imponerende og skræmmende, hvad de har skrabet sammen. Herning vandt sølv sidste sæson, men de har ambitioner til mere. Så det er et hold anført af den her danskerstamme, der er på guldjagt.

- Det er ikke ofte, at man ser, at de danske hold formår at samle så mange og så gode danskere på ét hold. Hvis jeg sad på et af de andre hold, ville jeg ryste i bukserne, når jeg så deres hold.

- De vandt fortjent det danske mesterskab i sidste sæson. Men deres succestræner Brandon Reid er taget til Tyskland, og alle udlændinge på holdet undtagen én er skiftet ud. Kun svenske Victor Panelin-Borg, der er stor og stærk, er stadig i klubben, og det er vigtigt. Men på trods af, at de har skiftet meget ud, er det stadig et godt hold, og de har allerede spillet flere Champions League-kampe, hvor de har vist gode takter.

- Og så er det værd at bemærke, at de har hentet danske Thomas Spelling fra Sønderjyske. Han er en offensiv profil, der potentielt set kan lave 50 point. Og i forvejen har de Julian Jakobsen, der er en af de bedste spillere i ligaen, samt tvillingerne Mikkel og Martin Højbjerg, så er det mange gode spillere, de har. Det bør være et af de bedste hold i ligaen, men jeg er spændt på at se, hvordan de kommer til at fungere med så mange udskiftninger på holdet.

- Sønderjyske har traditionelt været et af de bedste hold i Danmark, men nu er de røget ud i kvartfinalen i to år i træk, og det går simpelthen ikke, at de ikke leverer mere. Nu har de hentet Mario Simioni tilbage fra sin trænerpost i Frederikshavn. Han har tidligere haft stor succes i --

- Sønderjyske med fire mesterskaber, og nu skal han lede det her hold tilbage blandt de bedste i Danmark.

- De har også hentet Patrick Galbrait tilbage til dansk ishockey. Han er tidligere landsholdsmålmand, og han har spillet ni sæsoner i udlandet. Umiddelbart bør han gå ind og blive en af de bedste målmænd i ligaen, og det kan blive afgørende for holdet, om han kommer til at stå godt eller ej i målet.

- Rungsted satser stort. De har rigmanden Lars Seier Christensen i ryggen, og de vil være med blandt de bedste. I sidste sæson vandt de bronze, og jeg er spændt på, om de kan være med i toppen igen – jeg er ikke helt sikker på det.

- Men jeg glæder mig til at se de to unge spillere Nikolaj Kragh Christensen og Rasmus T. Andersson, som sidste år begge vendte hjem fra udlandet. Nu får de en hel sæson, og der får vi at se, om de kommer til blive store profiler i ligaen. Men det er svært at finde ud af, hvor man har Rungsted henne.

- Vi snakker ikke meget om Herlev, men de har lige hentet en meget interessant back. Per Savilahti Nagander hedder han. Med det CV, han har fra den bedste svenske og finske liga, indikerer det, at han egentlig er alt for god til at spille i Danmark. Han er en dygtig back, og jeg glæder mig til at se, hvad han kan tilføje den danske liga.

- Dale Mitchell vil jeg også fremhæve. Han er taget til Frederikshavn efter at have spillet fire år i Odense, hvor han to gange blev topscorer i ligaen. Kan han komme til at blomstre i Frederikshavn, er han en af de bedste spillere i ligaen.

- Og generelt i forhold til udlændinge kan man sige, at der altid er gang i svingdøren i de danske klubber. Mange er rejst, og mange nye er kommet til. Derfor sidder vi igen med det store spørgsmål: Hvilken importeret spiller kommer til at vise, at han er den helt store stjerne.

Den nye sæson skydes i gang fredag aften, når Rødovre Mighty Bulls tager imod Sønderjyske kl. 19.00

Facebook
Twitter