Historisk nat i USA: Tre nye danskere i NHL

For første gang nogensinde er tre danskere blevet valgt samme år af NHL-klubber i den såkaldte draft.

Tre danskere blev i nat draftet fra denne scene i byen Buffalo, New York. (Foto: Jen Fuller © 2016 Getty Images)

Tre unge danske ishockeytalenter er lørdag blevet valgt i den såkaldte NHL-draft, hvor klubberne i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL, på skift sikrer sig rettighederne til at skrive kontrakt med fremtidens spillere.

I femte runde af draften blev 18-årige Mathias From valgt af Chicago Blackhawks. From, der er wing, spiller i den svenske klub Rögle, men har fået sin ishockeyopdragelse i Frederikshavn IK.

Overordnet blev han valgt som nummer 143 ud af 211 spillere, og længe så det ud til, at han skulle blive den eneste dansker, der blev draftet i år.

Men til allersidst blev to andre danskere også valgt.

Som nummer 209 blev Rødovre Mighty Bulls-forwarden Nikolaj Krag Christensen draftet af St. Louis Blues, der i sin tid også draftede Lars Eller.

17-årige Krag har ifølge faceoff.dk i løbet af sæsonen tiltrukket sig opmærksomhed fra en række NHL-klubber, der har sendt scouts til Danmark for at se ham spille. Han spiller næste sæson i Rögle.

Endelig blev forwarden Joachim Blichfeld, der spiller i Malmö Redhawks, men også kommer fra Frederikshavn, valgt som nummer 210 - draftens næstsidste - af San Jose Sharks.

Det er aldrig sket tidligere, at tre danskere er blevet draftet samme år.

Gennem årene er 21 danskere nu blevet draftet af NHL-klubber. I 1984 blev Heinz Ehlers den første, men han fik aldrig debut i NHL. Det samme gjaldt for Søren True, Jesper Duus og Kim Staal.

Frans Nielsen blev i 2007 den første dansker til at spille i NHL, fem år efter at han var blevet draftet af New York Islanders, hvor han stadig spiller i dag.

Når en spiller er blevet valgt i en draft, har klubben to år til at skrive kontrakt med spilleren. Hvis en europæisk spiller ingen kontrakt har, når klubbens rettigheder udløber, er han nødt til at prøve at blive draftet igen, hvis han vil spille i NHL.

/ritzau/

FacebookTwitter