Isfiskeri, hjemmetræning og Kevin Magnussen: Videodagbog fra dansk topatlet på pause

Hverdagen for den danske NHL-spiller Patrick Russell er vendt på hovedet.

Følg videodagbogen fra tre dage i Patrick Russells coronahverdag.

En frossen sø i Canada lyder umiddelbart som det mest naturlige sted for en ishockeyspiller.

Men i de her dage er Patrick Russells skøjter pakket langt væk, og i stedet fordriver han tiden med et isbor og en fiskestang.

- Jeg fangede ikke noget, men du kan godt skrive, at jeg gjorde, griner han over telefonen.

Patrick Russell sidder i Manitoba, en canadisk provins midt i det hockeygale land. Langt fra livet som professionel topatlet i NHL-klubben Edmonton Oilers, hvor al aktivitet er sat på pause.

Ligaen blev suspenderet i midten af marts, og derefter kørte han og kæresten Kelsey 13 timer fra Edmonton til byen Winnipeg, hvor de nu opholder sig hos hendes forældre.

Russell og holdkammeraternes sæson skulle have peaket om et kort øjeblik med slutspillet i verdens bedste ishockeyliga. Men på grund af coronapandemien ved ingen reelt, hvad der kommer til at ske med resten af sæsonen.

- Uvisheden er hård mentalt. Man tænker hele tiden over, hvornår vi kommer i gang igen. Vi ved ikke noget, så jeg kan i princippet træne og holde mig i gang for ingenting, hvis sæsonen pludselig bliver aflyst om to uger, siger han.

Foreløbig isolerer Patrick Russell sig hos svigerforældrene, der også sørger for, at køleskabet altid er fyldt. Det giver en noget utraditionel hverdag, hvor han har masser af tid til lektielæsning, isfiskeri og ikke mindst til at udleve sin Kevin Magnussen-drøm over Xboxen.

Og når det daglige træningsprogram fra klubben skal passes, er de toptunede omgivelser i Edmonton skiftet ud med en lånt træningscykel og et par aflagte håndvægte i svigerforældrenes kælder.

- Nogle dage er det svært at finde motivationen, det skal jeg være ærlig at erkende. Men som professionel atlet er det en del af arbejdet, så det handler bare om at være klar, når ligaen kalder igen, siger han.

Hvornår det så bliver, må fremtiden vise.

Ambitionen fra NHL er fortsat at få liv i sæsonen på et tidspunkt - også selvom kampene kan ligge stille helt indtil juli, der normalt betyder sommerferie for ishockeysporten.

- Personligt tror jeg, vi kommer til at spille igen, og hvis vi kan komme ud på den anden siden af coronavirussen, kan vores slutspil forhåbentlig give noget glæde til samfundet i Edmonton efter alt det, der er sket rundt om i verden, siger han.

Følg videodagbogen fra tre dage i Patrick Russells coronahverdag.

Dag 1

Kl. 11:30 - Ved siden af hockeyen læser jeg en online-bachelor på Athabasca University. Når sæsonen kører, spiller vi næsten kamp hver anden dag, men nu er der bedre tid til lektierne, og jeg får læst en time eller to om dagen.

Kl. 13 - Solen skinner, så jeg har flyttet træningen ud i baghaven, hvor jeg passer mit program fra klubben.

Kl. 17:15 - Det vigtigste punkt på dagsordenen. Afslapning på sofaen med min Xbox, og jeg er selvfølgelig Kevin Magnussen.

Dag 2

Kl. 7:05 - Vi er taget i sommerhus - noget jeg normalt ikke ville have tid til - ved Oak Lake et par timers kørsel fra Winnipeg, og fra morgenstunden har jeg en skriftlig eksamen i commercial law.

Kl. 10:30 - Efter en lang og veloverstået eksamen er det tid til brunch med Kelseys familie. Jeg står for at lave røræg.

Kl. 14:45 - Vi har pakket bilen og er kørt ud på den lokale sø, hvor jeg for første gang skal prøve at isfiske.

Dag 3

Kl. 10:30 - En doven morgen i sengen, hvor hunden Teeko har brug for lidt mere søvn end os andre.

Kl. 13:15 - Der skal gang i træningen igen, så jeg er tilbage i mine svigerforældres kælder.

Facebook
Twitter