Ishockey-konflikten: Sidste klub trækker DEF-opbakning

Herlev Eagles vil heller ikke bakke op om DEF, og de bliver dermed det sidste hold, der ikke støtter op om ishockeyspillernes fagforening.

Herlev Eagles bakker heller ikke DEF op. (© Scanpix)

Konflikten i dansk ishockey raserer stadig, men meget tyder nu på, at en løsning kommer nærmere.

Efter at Dansk Elitesportudøveres Forening (DEF), som er ishockeyspillernes fagforening, havde truet de danske klubber med at inddrage alle kommercielle rettigheder til spillerne, har opbakningen til spillernes egen fagforening været eksplosivt dalende.

I løbet af tirsdagen meldte hele ni ud af ti klubber fra Metalligaen ud, at de ikke ville støtte op om DEF's trusler, og onsdag tilsluttede spillerne fra Herlev Eagles sig resten af klubberne.

- I Herlev Eagles har vi spillere haft et par fridage, hvor det ikke har været muligt at komme i kontakt med alle spillere. Efter enighed fra hele spillertruppen her til formiddag bakker vi op om kontrakudvalgets arbejde om forbedrede vilkår i dansk ishockey.

Andre løsninger

DEF har været hårdt kritiseret for de metoder, der er taget i brug for at fremprovokere en forhandling om en overenskomst, og disse metoder er også et kritikpunkt fra Herlev-spillerne.

- Tidligere på sæsonen har alle ligaanførere skrifligt fremført, at de ikke ønsker en konflikt, og i alles interesse skulle se, hvad kontraktudvalgets arbejde kunne føre til. I Herlev er vi forhåbningsfulde og har fuld tillid til kontraktudvalget - og er derfor uforstående overfor de seneste metoder DEF har anvendt.

Blandt spillertrupperne i ligaen er der bred enighed om, at en overenskomst ikke er den eneste løsning, og det er spillerne i Herlev enige i.

- Vi er på nuværende tidspunkt ikke enige med DEF om, at en overenskomst er den eneste vej frem. I den sidste ende er alle parters interesse det bedste for dansk ishockey, skriver Herlev Eagles på vegne af spillertruppen i en pressemeddelelse.

Det har endnu ikke været muligt at få en udtalelse fra DEF i sagen.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve