Ishockey-målmanden Frederik Andersen har leveret Årets Detalje

Der var mange flotte detaljer i dansk sport i 2018, men én overgår dem alle.

Frederik Andersen leverede Årets Detalje 2018. (Foto: John E. Sokolowski © Scanpix)

I al sin enkelthed handler sport om en lang sekvens af små detaljer, der til sammen gerne skulle give store resultater.

Men nogle gange er selv de mindste detaljer så spektakulære, at de for altid vil blive husket.

I 2018 var der mange af den slags højdepunkter, men ingen står tydeligere tilbage end ishockeymålmanden Frederik Andersens sensationelle redning med sin stav i en kamp i NHL for sin klub Toronto Maple Leafs. For det spektakulære moment vinder han Danske Spils ’Årets Detalje’.

De andre nominerede i kategorien var:

Golfspilleren Lucas Bjerregard ledte tankerne hen på basketball, da han med et slam dunk sendte et indspil fra omkring 100 meter ind til green direkte i hul.

Med en iskold 3-pointsscoring i aller sidste sekund leverede basketball-spilleren Jonas Zohore en sand buzzerbeater i Danmarks EM-kvalifikationskamp mod Hviderusland. De tre point sendte kampen i overtid, som Danmark endte med at vinde.

Med ryggen til nettet formåede badminton-spilleren Mathias Boe på mirakuløs vis at sende sit forsvarsslag med perfekt tempo og retning, så fjerbolden kun lige akkurat fløj over nettet til en prisgivet modstander.

Badmintonspillerne Kim Astrup og Anders Skaarup mistede fuldstændig fatningen i vild jubel efter sejren ved China Open. Ukoordineret og ægte jubel. Kim Astrup smed trøjen, og Anders Skaarup løb rundt som en hovedløs kylling. En skøn scene.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk