Ishockeyklubben Herlev får flere point for at aflyse end at spille: ’Det er komisk’

Truppen i Herlev Eagles er ramt af coronavirus. Derfor er en række af klubbens kampe aflyst.

Herlev Eagles var senest i kamp den 20. oktober. Billedet her er fra en tidligere kamp mod Rungsted. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Herlev Eagles har den seneste uge hævet deres pointgennemsnit uden at spille en kamp.

Den besynderlige situation er opstået, fordi samtlige ni ishockeyklubber i landets bedste række for mænd før sæsonen aftalte, at en kamp skulle aflyses, hvis et hold havde mere end syv coronasmittede spillere.

For ikke at skabe et alt for stort efterslæb med kampe, blev det vedtaget, at en udskydelse ikke var den rette i løsning. I stedet skulle de to berørte hold hver tildeles 1,5 point for den aflyste kamp.

Det er de regler, der den seneste uge er kommet Herlev Eagles til gode. Da kampen mod Rødovre Mighty Bulls måtte aflyses sidste søndag, havde Herlev Eagles et pointgennemsnit på 0,8 efter de første ni kampe.

Siden da er klubben to gange blevet tildelt 1,5 point for en aflyst kamp, og søndag kunne ørnene for tredje gang sætte point på kontoen uden at spille, fordi kampen mod Herning Blue Fox også blev aflyst.

Derfor har det rent sportsligt vist sig at være en gevinst, at mange af klubbens spillere har fået coronavirus. En lille smule skørt, siger klubbens forsvarsspiller Tobias Ruelykke.

- Det er komisk. Men det er heller ikke en sjov situation at være i. Vi vil selvfølgelig meget hellere spille kampene end at ligge derhjemme og være isoleret i små grupper, siger han og fortsætter:

- Men på en eller anden måde er det held i uheld.

Den mindst dårlige løsning

Hos Danmarks Ishockey Union kan de også godt se, at situationen er en smule ’fjollet’. Alligevel mener unionen, at de har valgt den bedste af de mulige løsninger, siger ligachef Kim Pedersen.

- Det ville også være fjollet, hvis vi udsatte kampene, så vi pludselig stod med et hold, der skulle spille 14 kampe på 16 dage. Selvfølgelig kan vi godt diskutere den sportslige integritet i, at den her løsning er valgt, men jeg er sikker på, at spillerne i Herlev meget hellere vil spille ishockey end at ligge syge hjemme i sengen. Derfor synes jeg, at vi har valgt den mindst dårlige løsning, forklarer han.

Samtidig frygter han ikke, at det vil skabe intriger i ligaen, da alle klubberne har været med til at aftale de nuværende retningslinjer.

- Selvfølgelig kan de øvrige bundhold være ærgerlige over, at Herlev får tildelt flere point, end de havde spillet til i de første kampe. Men omvendt har de andre bundhold mulighed for at sætte tre point på kontoen hver eneste gang, de spiller, siger ligachefen.

Efter søndagens runde i ishockeyligaen venter en landsholdspause på ti dage. Kim Pedersen håber derfor, at Herlev igen er tilbage på isen den 11. november mod Sønderjyske.

FacebookTwitter