Ishockeymålmand gør comeback i landstræners første trup

Den 32-årige målmand Patrick Galbraith er tilbage på ishockeylandsholdet efter flere års fravær.

Patrick Galbraith er tilbage på landsholdet. (© Scanpix)

Et velkendt målmandsnavn var på listen, da træner Heinz Ehlers fredag udtog sin første trup til det danske ishockeylandshold.

32-årige Patrick Galbraith har været væk fra landsholdet i flere sæsoner, men nu er han igen inde i varmen, når Danmark tager til Polen for at deltage i firenationersturneringen mod værterne, Østrig og Norge.

Også ligatopscorer fra Aalborg Pirates Thomas Spelling er en del af truppen.

Det skriver Danmarks Ishockey Union i en pressemeddelelse.

- Fem spillere var med i loopet omkring VM i foråret, men kun to fik istid - hvis Emil Kristensen når at blive sin skade kvit.

- Helt bevidst, at vi vil benytte lejligheden til at se andre få større roller i landsholdsregi, ligesom vi gerne vil se nye spillere i internationale rammer med højere tempo og bedre fysik, siger landstræner Heinz Ehlers.

Sønderjyske-målmanden Patrick Galbraith er glad for at få chancen på landsholdet igen.

- Jeg både stolt og glad. Jeg glæder mig til at komme afsted. Det var selvfølgelig bittert at blive sorteret fra og blive forbigået, når holdet efterfølgende blev udtaget, men man må også give dansk ishockey en cadeau.

- I forhold til for otte-ti år siden, så er konkurrencen om landsholdspladserne bare blevet meget hårdere med årene, siger Patrick Galbraith til Sønderjyskes hjemmeside.

De tre kampe spilles fra 9. til 11. november i Gdansk i Polen.

/ritzau/

Facebook
Twitter