Kold cadeau: Fire hockey-danskere på udvalgt Europa-hold

Fire ud af 16 ishockey-spillere på et udvalgt Europa-hold er fra Danmark.

(Foto: Tom Szczerbowski © Scanpix)

Når World Cup of Hockey bliver skudt i gang den 17. september bliver det med danske stjerner på isen. Godt nok er Danmark ikke selv blandt deltagerne, men i dag er fire spillere med dansk pas blevet udtaget til at repræsentere Team Europe.

Ved World Cup of Hockey er verdens seks bedste ishockeynationer samt to blandede hold med. Det drejer sig om Canada, USA, Rusland, Sverige, Finland og Tjekkiet samt Team North America, et fælles nordamerikansk hold for spillere på maks 23 år, og så altså Team Europe, der er en samling af de bedste europæiske spillere, hvis egne nationer ikke deltager.

Hvis du ikke kender de fire danske NHL-stjerner, kan du blive klogere på dem lige her:

Frans Nielsen

Alder: 31 år

Moderklub: Herning

NHL-klub: New York Islanders

Kampe i NHL: 586 kampe, 117 mål, 335 point

Frans Nielsen sparkede NHL-døren ind for dansk ishockey, da han som den første dansker nogensinde debuterede i verdens bedste liga. Det var tilbage i januar 2007, og siden har han udviklet sig til at være en vigtig stamspiller hos New York Islanders, hvor han har spillet hele NHL-karrieren. Frans Nielsen fremhæves ofte som en af de bedste defensive forwards i NHL.

World Cup of Hockey har kun været afholdt to gange i historien – i 1996 og senest i 2004. Før det gik den under navnet Canada Cup og blev afholdt fem gange mellem 1976 og 1991.

Turneringen arrangeres af NHL, spillerforeningen NHLPA og den internationale ishockeyunion, IIHF. Derfor er alle de største stjerner fra NHL med - i modsætning til det årlige VM, hvor der stadig spilles slutspil i NHL.

Dette års World Cup of Hockey spilles i Toronto og starter den 17. september. De otte hold er fordelt i to grupper, hvor de to bedste hold fra hver gruppe går videre til semifinalerne. Turneringens vinder skal findes i en finaleserie, hvor der spilles bedste af tre kampe.

Jannik Hansen

Alder: 29 år

Moderklub: Rødovre

NHL-klub: Vancouver Canucks

Statistik i NHL: 527 kampe, 96 mål, 216 point

I 2011 var Jannik Hansen bare én sejr fra at blive Stanley Cup-mester i NHL, da han og Vancouver Canucks tabte den syvende og afgørende finale til Boston Bruins. I denne sæson er Jannik Hansen blevet brugt meget i Vancouvers førstekæde i selskab med de svenske stjernetvillinger Henrik og Daniel Sedin.

Mikkel Bødker

Alder: 26 år

Moderklub: Rødovre

NHL-klub: Colorado Avalanche

Statistik i NHL: 446 kampe, 80 mål, 214 point

Mikkel Bødker er netop blevet hentet til Colorado Avalanche fra Arizona Coyotes i bestræbelserne på en sikre en plads i slutspillet. Han er lynhurtig på skøjterne, og med nye, fremragende kædekammerater i Colorado kan han stadig udvikle sig til en dansk pointmaskine i NHL.

Frederik Andersen

Alder: 26 år

Moderklub: Herning

NHL-klub: Anaheim Ducks

Statistik i NHL: 116 kampe, 71 sejre, 91,8 i redningsprocent

Den første og hidtil eneste danske målmand i verdens bedste liga. Frederik Andersen debuterede for Anaheim Ducks i 2013 og var i sidste sæson bare én kamp fra at spille sig frem til Stanley Cup-finalerne. I denne sæson kæmper han med det amerikanske stortalent John Gibson om pladsen som førstevalg i Anaheims mål.

Foreløbig er der udtaget 16 spillere til hver af de otte hold. Den 1. juni bliver der sat navn på holdenes resterende syv spillere, og derfor kan Danmark to sidste NHL-spillere, Lars Eller og Nikolaj Ehlers, stadig nå at blive udtaget til Team Europe.


Du kan se hele Team Europes hold lige her.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve